'Huiskamer van Amstelveen' geopend

'Huiskamer van Amstelveen' geopend Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen heeft gisterenavond officieel de nieuwe 'Huiskamer van Amstelveen' geopend. De huiskamer is gerealiseerd rondom de raadzaal, op de eerste verdieping in het gemeentehuis. De ruimte heeft een volledige make-over ondergaan en is ontworpen door een architect.

De vloerbedekking bestaat uit meer dan tien kleuren blauw en symboliseert het water van De Poel, waar het raadhuis aan ligt. Comfortabele banken, zitplekken en tafels zijn slechts enkele elementen van de nieuwe huiskamer. Ook is er een moswand en is het voormalige keukentje omgebouwd tot een grote bar.

Kunst
Ook is er ruim aandacht voor kunst van professionele Amstelveense kunstenaars zoals Paul van Riel, Ma Hui en Julia dos Santos Baptista. De huiskamer moet dienen als een ontmoetingsplek en een bestuurlijk hart, waar politiek en inwoners elkaar kunnen treffen.

Kloof verkleinen
Burgemeester Mirjam van 't Veld noemt het 'een plek van openheid en verbondenheid waar iedereen zich thuis mag voelen. Een manier waarmee we met elkaar de kloof tussen overheid en inwoners proberen te verkleinen,' aldus Van 't Veld. 

Mensen maken Amstelveen
Gisteren werd op de eerste avond van de huiskamer de officiële aftrap gegeven voor het initatief  'Mensen Maken Amstelveen'. Klk hier voor meer info.

In kaart gebracht

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties