Kira Toussaint

Kira Toussaint 7e in Olympische finale 100 meter rugslag

Amstelveen - Zwemster Kira Toussaint is in de Olympische finale op het onderdeel 100 meter rugslag als 7e gefinisht. De Amstelveense zwom de 100 meter in 59,11, Olympisch kampioene Kaylee McKeown deed dat in 57,47.

Toussaint kwam tekort om om de medailles mee te doen, maar was dik tevreden dat ze de zeer sterk bezette finale had gehaald. Dat was haar doel op deze afstand, zo verklaarde ze tegenover AmstelveenZ voor haar vertrek. Ze was op voorhand geen medaillekandidate en had ver boven haar zelf uit moeten stijgen voor eremetaal.

Toussaint, dochter van Olympisch kampioene Jolanda de Rover, is specialiste op de 50 meter rugslag. Op die afstand veroverde ze in mei nog de Europese titel, maar de 50 meter rugslag is geen Olympisch onderdeel.

Het zilver in de finalerace in Tokio ging naar de Canadese Kylie Masse (57,72) en het brons naar Regan Smith uit Amerika (58,05).

Toussaint greep eerder met het estafetteteam op de 4x100 meter vrije slag net naast de medailles met een vierde plek.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport gisteren 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek gisteren 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündo─čan.