Kira Toussaint

Kira Toussaint 7e in Olympische finale 100 meter rugslag

Amstelveen - Zwemster Kira Toussaint is in de Olympische finale op het onderdeel 100 meter rugslag als 7e gefinisht. De Amstelveense zwom de 100 meter in 59,11, Olympisch kampioene Kaylee McKeown deed dat in 57,47.

Toussaint kwam tekort om om de medailles mee te doen, maar was dik tevreden dat ze de zeer sterk bezette finale had gehaald. Dat was haar doel op deze afstand, zo verklaarde ze tegenover AmstelveenZ voor haar vertrek. Ze was op voorhand geen medaillekandidate en had ver boven haar zelf uit moeten stijgen voor eremetaal.

Toussaint, dochter van Olympisch kampioene Jolanda de Rover, is specialiste op de 50 meter rugslag. Op die afstand veroverde ze in mei nog de Europese titel, maar de 50 meter rugslag is geen Olympisch onderdeel.

Het zilver in de finalerace in Tokio ging naar de Canadese Kylie Masse (57,72) en het brons naar Regan Smith uit Amerika (58,05).

Toussaint greep eerder met het estafetteteam op de 4x100 meter vrije slag net naast de medailles met een vierde plek.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.