KVA, Amstelveen Heemraad en Chung Do Kwan maken kans op titel Sportvereniging van het Jaar

Amstelveen - Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, korfbalvereniging KVA en taekwondo-school Chung Do Kwan zijn genomineerd voor de titel 'Sportvereniging van het Jaar 2022'. Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari zal bekend worden gemaakt welke van die drie verenigingen met de eer mag strijken.

Over een kleine twee weken vindt het Amstelveen Sportgala plaats in het Hermann Wesselink College. Eerder werden al de genomineerden voor Sporter en Talent van het Jaar bekend gemaakt.

Groot aanbod

De jury voor de categorie Vereniging van het Jaar had de zware taak om uit alle inzendingen drie verenigingen te nomineren. Het sportaanbod in Amstelveen is enorm dankzij veel mooie verenigingen, die eigenlijk stuk voor stuk deze prijs verdienen. Maar de jury heeft een keus moeten maken.

Criteria

De keuze werd gemaakt op basis van de volgende criteria: hoe is de samenwerking met andere verenigingen, organisaties, school of buurt/wijk; hoe worden van kwetsbaren betrokken bij de vereniging; wat wordt er gedaan op het gebied van topsport en talentontwikkeling.  

Chung Do Kwan won de titel Vereniging van het Jaar al eerder in 2015 en 2018.

Kampioenenhuldiging Amstelveen

Tijdens het SportGala worden traditiegetrouw de Amstelveense kampioenen gehuldigd en wordt ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt. Eveneens worden coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.