KVA, Amstelveen Heemraad en Chung Do Kwan maken kans op titel Sportvereniging van het Jaar

Amstelveen - Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, korfbalvereniging KVA en taekwondo-school Chung Do Kwan zijn genomineerd voor de titel 'Sportvereniging van het Jaar 2022'. Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari zal bekend worden gemaakt welke van die drie verenigingen met de eer mag strijken.

Over een kleine twee weken vindt het Amstelveen Sportgala plaats in het Hermann Wesselink College. Eerder werden al de genomineerden voor Sporter en Talent van het Jaar bekend gemaakt.

Groot aanbod

De jury voor de categorie Vereniging van het Jaar had de zware taak om uit alle inzendingen drie verenigingen te nomineren. Het sportaanbod in Amstelveen is enorm dankzij veel mooie verenigingen, die eigenlijk stuk voor stuk deze prijs verdienen. Maar de jury heeft een keus moeten maken.

Criteria

De keuze werd gemaakt op basis van de volgende criteria: hoe is de samenwerking met andere verenigingen, organisaties, school of buurt/wijk; hoe worden van kwetsbaren betrokken bij de vereniging; wat wordt er gedaan op het gebied van topsport en talentontwikkeling.  

Chung Do Kwan won de titel Vereniging van het Jaar al eerder in 2015 en 2018.

Kampioenenhuldiging Amstelveen

Tijdens het SportGala worden traditiegetrouw de Amstelveense kampioenen gehuldigd en wordt ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt. Eveneens worden coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.