Jacqueline Höcker.

'Laat Amstelveen aansluiten bij Volwassenenfonds voor Sport & Cultuur'

Amstelveen - Jaqueline Höcker van de fractie Lijst Höcker vindt dat gemeente Amstelveen zich aan moet sluiten bij het 'Volwassenenfonds voor Sport & Cultuur' en doet daartoe vanavond (29 september 2021) een voorstel in de gemeenteraad.

Het Volwassenenfonds voor Sport & Cultuur is een fonds voor mensen die leven op het bestaansminimum en geen geld hebben voor  sport, fitness, voetbal, muziek-en dansles.

Geen geld

'Er zijn genoeg mensen die wel willen maar daar geen geld voor hebben,'zegt Höcker. 'Het fonds betaalt materialen en lessen zodat mensen die willen bewegen en sporten niet gehinderd worden door gebrek aan middelen en toch kunnen deelnemen aan de activiteiten.'

'Er bestaat al een jeugd sport-en cultuurfonds waar we als gemeente bij zijn aangesloten, echter is het juist belangrijk om financiële drempels weg te halen om juist meer te kunnen sporten en bewegen. Dus ook bij 18 plussers en volwassenen. Het is zo belangrijk om mensen te motiveren en te stimuleren om te sporten, dansen en bewegen. Sport en bewegen draagt bij aan gezondheid, plezier, sociale interactie en een positieve instelling.'

Sport- en Beweegnota

Tijdens de raadsvergadering vanavond wordt de Sport-en Beweegnota behandeld. Höcker zal de wethouder dan verzoeken om Amstelveen aan te laten haken bij het Volwassenenfonds. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.