Jacqueline Höcker.

'Laat Amstelveen aansluiten bij Volwassenenfonds voor Sport & Cultuur'

Amstelveen - Jaqueline Höcker van de fractie Lijst Höcker vindt dat gemeente Amstelveen zich aan moet sluiten bij het 'Volwassenenfonds voor Sport & Cultuur' en doet daartoe vanavond (29 september 2021) een voorstel in de gemeenteraad.

Het Volwassenenfonds voor Sport & Cultuur is een fonds voor mensen die leven op het bestaansminimum en geen geld hebben voor  sport, fitness, voetbal, muziek-en dansles.

Geen geld

'Er zijn genoeg mensen die wel willen maar daar geen geld voor hebben,'zegt Höcker. 'Het fonds betaalt materialen en lessen zodat mensen die willen bewegen en sporten niet gehinderd worden door gebrek aan middelen en toch kunnen deelnemen aan de activiteiten.'

'Er bestaat al een jeugd sport-en cultuurfonds waar we als gemeente bij zijn aangesloten, echter is het juist belangrijk om financiële drempels weg te halen om juist meer te kunnen sporten en bewegen. Dus ook bij 18 plussers en volwassenen. Het is zo belangrijk om mensen te motiveren en te stimuleren om te sporten, dansen en bewegen. Sport en bewegen draagt bij aan gezondheid, plezier, sociale interactie en een positieve instelling.'

Sport- en Beweegnota

Tijdens de raadsvergadering vanavond wordt de Sport-en Beweegnota behandeld. Höcker zal de wethouder dan verzoeken om Amstelveen aan te laten haken bij het Volwassenenfonds. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:27

Doe mee aan het NK Tegelwippen: zo werkt het [Video]

Amstelveen - Amstelveen doet dit jaar opnieuw mee aan het NK Tegelwippen. Om Amstelveners aan te moedigen haalt de gemeente dit jaar tussen mei en oktober op gezette dagen gratis oude tuintegels op, als deze vervangen worden voor groen.

Algemeen vandaag 10:17

Opkoopbescherming gaat van start in Amstelveen

Amsteveen - Wie een huis koopt in Amstelveen met een WOZ-waarde tot en met 421.000 euro, wordt verplicht er zelf te gaan wonen. Verhuren wordt pas mogelijk vier jaar na de akte van levering. De regeling gaat per 1 juli 2022 in.

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen.