VTF, Vivian Tusveld

Leerlingen De Cirkel halen geld op voor Urbanuskerk

Amstelveen – Basisschool De Cirkel heeft met het verkopen van kerststukjes 435 euro opgehaald. Het geld zal gebruikt worden voor het herstel van de Urbanuskerk.

De leerlingen van De Cirkel vieren normaal gesproken kerst in de Urbanuskerk. Maar dit was eind vorig jaar vanwege de brand niet mogelijk.

Kerststalletjes

De leerlingen hebben daarom kerstmis op school gevierd. In verband hiermee waren er verschillende kerststalletjes gemaakt.

Leerlingen uit de achtste groepen kwamen vervolgens op het idee om de kerststalletjes te verkopen aan ouders en andere bezoekers. De opbrengst kwam ten goede aan het herstel van de kerk.

Toekomst

Pastoor Jan Adolfs heeft volgens een bericht op de website van de Urabanuskerk het geld namens de parochiegemeenschap in ontvangst mogen nemen en de leerlingen hartelijk bedankt. Wellicht dat de scholieren van De Cirkel mede dankzij de opgehaalde 435 euro in de toekomst wel weer in de Urbanuskerk terecht kunnen om kerst te vieren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.