AmstelveenZ

Lekkage in Aquarius-flat loopt uit op drama

Amstelveen - De lekkage die vanmiddag ontstond in de Aquarius-flat aan Watercirkel in de Amstelveense wijk Groenelaan is uitgelopen op een drama. 

De lekkage die vanmiddag werd ontdekt in een appartement op de 5e etage bleek zo groot dat de etages eronder grotendeels onder water zijn gelopen; diverse bewoners moeten worden geevacueerd en worden vannacht in een hotel ondergebracht. Diverse gangen van het flatcomplex staan onder water en het water drupt tot op de begane grond naar beneden.

Burgemeester Bas Eenhoorn was snel ter plaatse om de getroffen bewoners - van wie een aantal behoorlijk over stuur zijn - een hart onder de riem te steken. Ook een vertegenwoordiger van Eigen Haard kwam ter plaatse.

De bewoners van de flat worden al jaren geplaagd door achterstallig onderhoud; de flat was ook breekpunt in onderhandelingen over prestatie-afspraken tussen flat-eigenaar Eigen Haard en gemeente Amstelveen.  Amstelveen weigerde prestatie-afspraken te ondertekenen omdat de gemeente wilde dat de flat sneller gerenoveerd zou worden. Recent gaven beide partijen nog aan om snel tot een bevredigende oplossing te willen komen.

De lekkage is voor zover bekend ontstaan bij een versleten aansluiting tussen een flexibele koppeling op een vaste koppeling. Momenteel zijn naast gemeentemedewerkers en de brandweer diverse instanties in de weer om de situatie op te lossen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.