Luxe appartementen op dak voormalig Hudsons Bay-pand krijgen vorm

Amstelveen - De exclusieve appartementen op het dak van het inmiddels failliete Hudsons Bay in Stadshart Amstelveen krijgen al aardig vorm. Voor de in totaal 45 excentrieke appartementen meldden zich liefst 3000 gegadigden; het is geen verrassing dat het project voor 100 procent is verkocht.

Het opvallende appartementencomplex, van waaruit je nagenoeg over heel Amstelveen kijkt, draagt de naam 'Living up Mountain'.

Kopers lieten zich niet afschrikken door de stevige prijzen in het premium-segment en stonden letterlijk in de rij. De prijzen bij de verkoopstart varieerden van 450.000 euro voor een 2-kamerappartement tot een superieur penthouse bovenop van ca. 2,8 miljoen euro.

De belangstelling was zo groot dat er een lotingsprocedure aan te pas moest komen om tot de uiteindelijke kopers te komen. Circa de helft van de kopers komt overigens uit Amstelveen.

Wethouder Floor Gordon (D66) noemde het complex eerder een project 'dat past binnen de ambitie om te komen tot een aantrekkelijke binnenstad, waarbij functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken'. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.