Luxe appartementen op dak voormalig Hudsons Bay-pand krijgen vorm

Amstelveen - De exclusieve appartementen op het dak van het inmiddels failliete Hudsons Bay in Stadshart Amstelveen krijgen al aardig vorm. Voor de in totaal 45 excentrieke appartementen meldden zich liefst 3000 gegadigden; het is geen verrassing dat het project voor 100 procent is verkocht.

Het opvallende appartementencomplex, van waaruit je nagenoeg over heel Amstelveen kijkt, draagt de naam 'Living up Mountain'.

Kopers lieten zich niet afschrikken door de stevige prijzen in het premium-segment en stonden letterlijk in de rij. De prijzen bij de verkoopstart varieerden van 450.000 euro voor een 2-kamerappartement tot een superieur penthouse bovenop van ca. 2,8 miljoen euro.

De belangstelling was zo groot dat er een lotingsprocedure aan te pas moest komen om tot de uiteindelijke kopers te komen. Circa de helft van de kopers komt overigens uit Amstelveen.

Wethouder Floor Gordon (D66) noemde het complex eerder een project 'dat past binnen de ambitie om te komen tot een aantrekkelijke binnenstad, waarbij functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken'. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:51

Amstelveen heeft er een nieuw monument bij

Amstelveen – De gemeente heeft een gebouw aan Schokland 14 in Amstelveen Noord, dat vroeger dienst deed als telefooncentrale, tot gemeentelijke monument verklaard.

Corona Amstelveen vandaag 18:30

Extra hulp en zorg voor kwetsbare kinderen in Amstelveen

Amstelveen - Sinds de schoolsluiting werkt gemeente Amstelveen samen met scholen en kinderdagverblijven om kwetsbare kinderen en gezinnen in Amstelveen goed in beeld te krijgen en hun passende hulp te geven.

Kunst & Cultuur vandaag 13:30

Amstelveen steunt kunst & cultuurinstellingen

Amstelveen - Het college van B en W heeft samen met de gemeenteraad een eerste set aan maatregelen aangekondigd, zodat er bij kunst & cultuurinstellingen in Amstelveen geen zorgen hoeven te zijn over prestatie-eisen, medewerkers of de voortzetting van de bedrijfsvoering van de onderneming of instelling.

Wonen vandaag 11:12

Momenteel ca. 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen

Amstelveen - In de huidige corona-periode staan circa 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen. Dat meldt makelaar Geijsel Kroon, dat in verband met de coronacrisis potentiele kopers de mogelijkheid tot virtuele bezichtigingen biedt.