Minst sterke stijging van positieve corona-testen in Amstelveen sinds een week

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland heeft vanavond (2 april 2020) bekend gemaakt dat er vandaag drie Amstelveners positief zijn getest op COVID-19. Dat is de minst sterke stijging van het aantal lokale positieve testen sinds een week.

Gisteren werden er nog 12 positieve testen in Amstelveen gemeld door de GGD. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in Amstelveen staat nu op 108. Uit cijfers van RIVM werd vanmiddag al duidelijk dat er  ook geen nieuwe ziekenhuisopnames van Amstelveense inwoners bij zijn gekomen.

Regio Amsterdam Amstelland
In de totale regio Amsterdam-Amstelland werden de afgelopen 24 uur 55 positieve testen gemeld (waarvan dus  3 in Amstelveen) door de GGD. Dat totale regio-aantal was wel meer dan gisteren - toen er op 1 dag 48 positieve testen werden gemeld.  De grootste stijging was vandaag in Amsterdam te noteren waar meer dan 50 positieve testen werden gemeld: het totaal aantal in Amsterdam staat nu op 750.

Van de 55 nieuwe patiënten in Amsterdam-Amstelland van vandaag zijn voor zover nu bij de GGD bekend 21 personen in het ziekenhuis opgenomen; dat is ook meer dan gisteren toen er 12 opnames werden gemeld.

Positieve testen per gemeente per 1 april (bron: GGD Amsterdam-Amstelland)

Amsterdam: 750

Amstelveen: 108

Aalsmeer: 21

Diemen: 16

Ouder-Amstel: 11

Uithoorn: 18

Nog niet bekend: 7

Totaal Amsterdam-Amstelland
Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam Amstelland is gestegen naar 931. In totaal zijn in deze regio tot dusver 330 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, zo meldt de GGD op de website van gemeente Amsterdam. Over het aantal genezingen, of het aantal testen dat dagelijks in deze regio wordt afgenomen zijn geen cijfers bekend.


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.