Minst sterke stijging van positieve corona-testen in Amstelveen sinds een week

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland heeft vanavond (2 april 2020) bekend gemaakt dat er vandaag drie Amstelveners positief zijn getest op COVID-19. Dat is de minst sterke stijging van het aantal lokale positieve testen sinds een week.

Gisteren werden er nog 12 positieve testen in Amstelveen gemeld door de GGD. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in Amstelveen staat nu op 108. Uit cijfers van RIVM werd vanmiddag al duidelijk dat er  ook geen nieuwe ziekenhuisopnames van Amstelveense inwoners bij zijn gekomen.

Regio Amsterdam Amstelland
In de totale regio Amsterdam-Amstelland werden de afgelopen 24 uur 55 positieve testen gemeld (waarvan dus  3 in Amstelveen) door de GGD. Dat totale regio-aantal was wel meer dan gisteren - toen er op 1 dag 48 positieve testen werden gemeld.  De grootste stijging was vandaag in Amsterdam te noteren waar meer dan 50 positieve testen werden gemeld: het totaal aantal in Amsterdam staat nu op 750.

Van de 55 nieuwe patiënten in Amsterdam-Amstelland van vandaag zijn voor zover nu bij de GGD bekend 21 personen in het ziekenhuis opgenomen; dat is ook meer dan gisteren toen er 12 opnames werden gemeld.

Positieve testen per gemeente per 1 april (bron: GGD Amsterdam-Amstelland)

Amsterdam: 750

Amstelveen: 108

Aalsmeer: 21

Diemen: 16

Ouder-Amstel: 11

Uithoorn: 18

Nog niet bekend: 7

Totaal Amsterdam-Amstelland
Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam Amstelland is gestegen naar 931. In totaal zijn in deze regio tot dusver 330 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, zo meldt de GGD op de website van gemeente Amsterdam. Over het aantal genezingen, of het aantal testen dat dagelijks in deze regio wordt afgenomen zijn geen cijfers bekend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.