Minst sterke stijging van positieve corona-testen in Amstelveen sinds een week

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland heeft vanavond (2 april 2020) bekend gemaakt dat er vandaag drie Amstelveners positief zijn getest op COVID-19. Dat is de minst sterke stijging van het aantal lokale positieve testen sinds een week.

Gisteren werden er nog 12 positieve testen in Amstelveen gemeld door de GGD. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in Amstelveen staat nu op 108. Uit cijfers van RIVM werd vanmiddag al duidelijk dat er  ook geen nieuwe ziekenhuisopnames van Amstelveense inwoners bij zijn gekomen.

Regio Amsterdam Amstelland
In de totale regio Amsterdam-Amstelland werden de afgelopen 24 uur 55 positieve testen gemeld (waarvan dus  3 in Amstelveen) door de GGD. Dat totale regio-aantal was wel meer dan gisteren - toen er op 1 dag 48 positieve testen werden gemeld.  De grootste stijging was vandaag in Amsterdam te noteren waar meer dan 50 positieve testen werden gemeld: het totaal aantal in Amsterdam staat nu op 750.

Van de 55 nieuwe patiënten in Amsterdam-Amstelland van vandaag zijn voor zover nu bij de GGD bekend 21 personen in het ziekenhuis opgenomen; dat is ook meer dan gisteren toen er 12 opnames werden gemeld.

Positieve testen per gemeente per 1 april (bron: GGD Amsterdam-Amstelland)

Amsterdam: 750

Amstelveen: 108

Aalsmeer: 21

Diemen: 16

Ouder-Amstel: 11

Uithoorn: 18

Nog niet bekend: 7

Totaal Amsterdam-Amstelland
Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam Amstelland is gestegen naar 931. In totaal zijn in deze regio tot dusver 330 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, zo meldt de GGD op de website van gemeente Amsterdam. Over het aantal genezingen, of het aantal testen dat dagelijks in deze regio wordt afgenomen zijn geen cijfers bekend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.