Davey Baas

Mooi weer tijdens opening Cherry Blossom Festival

AMSTELVEEN – Het jaarlijkse Cherry Blossom Festival gaat weer van start in de kersenbloesemtuin van het Amsterdamse Bos. Het Japanse Sakura (Kersenbloesemfestival) markeert de start van de lente. Volgens traditie vieren families en vrienden dit met een picknick onder de kersenbomen die in bloei staan.

De gemeente Amstelveen organiseert dit festival al enkele jaren voor de Japanse gemeenschap, als dank voor de schenking van 400 kersenbomen in 2000. Tijdens dit twee weken durende festival bloeit de Japanse kers en is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist.

Tent

Hoewel de knopjes van de bomen nog maar nauwelijks zijn uitgekomen, staat morgen op zaterdag 7 april de officiële opening voor genodigden op het programma. De tent is al opgezet en met een weersverwachting van rond de 20 graden belooft het nu al een bijzondere happening te worden.

Bezoekers zijn vanaf 13.15 uur welkom het festival mee te vieren. Er zijn diverse optredens. Van drummers tot zang en demonstraties. Er zijn ook traditionele Japanse hapjes en drankjes te koop. Daarnaast is er voor kinderen van alles te doen. Het festival geeft volgens een bericht op de website van de gemeente Amstelveen echt een kijkje in het Japanse leven. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.