Het Amstelveense raadhuis aan De Poel

'Moties gemeenteraad financieel inzichtelijk maken'

Amstelveen - Moties die politieke partijen indienen tijdens de raadsvergaderingen in Amstelveen moeten vooraf financieel inzichtelijk worden gemaakt. Dat vindt wethouder Herbert Raat (Financiën, VVD) die van mening is dat moties een financiële paragraaf zouden moeten bevatten om duidelijk te maken wat de financiële consequenties zijn van het uitvoeren van een motie en daaraan hangende onderzoeken .  

‘Doe maar een onderzoek’ is makkelijk opgeschreven, maar al die onderzoeken zijn niet gratis. Daarom gaan we in 2021 aan de gemeenteraad financieel inzichtelijk maken wat de kosten zijn voordat zij beslissen', aldus de wethouder op zijn persoonlijke weblog.

Ook in AmstelveenZ Magazine (januari 2021) pleitte de wethouder daar al voor. Hij stelde dat er vaak externen moeten worden ingehuurd omdat de capactiteit of kennis voor onderzoeken niet altijd in huis zijn. 'Begrijp me goed, ik ben absoluut niet tegen onderzoeken want dat is een groot recht van de partijen in de raad, maar het zou ook wat minder vrijblijvend kunnen.'

'Door moties financieel inzichtelijk te maken door er een financiële paragraaf aan te hangen, kan iedereen zien wat het kost. Dit kan een eyeopener zijn. De gemeenteraad kan vooraf zien hoeveel de uitvoering van een onderzoek kost voordat ze hier ‘ja’ of ‘nee’ op zeggen. Op die manier kan er een weloverwogen beslissing genomen worden,' aldus Raat op zijn weblog.

Lees ook: GroenLinks vraagt inzicht


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.