112

Nachtelijke slooptocht groep jongeren komt hard aan in Oude Dorp

Amstelveen - Ondernemers en bewoners in het Oude Dorp van Amstelveen zijn verbolgen over de slooptocht die afgelopen nacht in de Stationsstraat en Dorpsstraat werd gehouden. Een groep van circa 6 tot 8 jongeren zou volgens diverse getuigen verantwoordelijk zijn voor het ingooien van meerdere ramen van winkels en voertuigen en het plegen van vernielingen.

Het was slecht wakker worden voor diverse ondernemers en bewoners in het Oude Dorp. Zaterdagochtend kwamen diverse bewoners en ondernemers in alle vroegte de schade inventariseren en was de nachtelijke slooptocht het gesprek van de ochtend in de oude dorpskern van Amstelveen.

dopr_vernieling_wildvang.jpg

Volgens diverse omwonenden zou een groep jongeren verantwoordelijk zijn voor de serie vernielingen.  Niet alleen werden ramen van winkels en horecazaken ingegooid, ook werd een Jaguar iPace op het parkeerterrein langs het Kazernepad vernield en werd een autoraam ingegooid aan de Ouderkekerrlaan, eveneens werden bloembakken omver gehaald en werd geprobeerd een boxdeur aan Tempelhof in te trappen.

jagiuar1.jpg

Op de vernielde Jaguar, waarop overduidelijk was gelopen of gesprongen getuige de voetafdrukken op de motorkap, werd een lege lachgasballon aangetroffen, vermoedelijk het bewijs dat de jongeren onder invloed verkeerden, zoals divere bewoners doen vermoeden.

jaguar2.jpg

Ook aan de Ouderkerkerlaan vlakbij het Dorp werd een achterraam van een BMW aan gruzelementen geslagen.

Voor het ingooien van diverse ramen in de Stationsstraat en Dorpsstraat (Koudijs, Haddock, Gusto en een accountantskantoor werden getroffen) werden in ieder geval losliggende bakstenen gebruikt die door de herinrichting van het Dorp makkelijk te pakken waren, maar ook door te trappen werd schade aangericht.

dorp_vernieling_gusto.jpg

De deur van een box aan Tempelhof raakte bijvoorbeeld ontwricht door een poging de box binnen te dringen; een voetafdruk is nog duidelijk te zien. Ook werd tegen bloembakken in de Stationsstraat aangetrapt en werd kersverlichting naar beneden getrokken.

tempelhof.jpg

dorpvernieling_haddock.jpg

Ook een graafmachine moest het ontgelden: een raam van het voertuig werd ingegooid met een baksteen.

dorpVernieling_vrachtwagen.jpg

De wijkagent is al de hele ochtend in het Oude Dorp voor onderzoek en inventarisatie van de schade.

wijkagent.jpg

Diverse ondernemers zochten elkaar vanochtend al vroeg op in het Dorp en kunnen er met hun verstand niet bij. 'We hopen natuurlijk dat camerabeelden of getuigen meer duidelijkheid kunnen geven en dat de daders getraceerd kunnen worden,' laat een ondernemer weten.

Ook in politiek Amstelveen is de verbijstering groot over de slooptocht. Wethouder Rob Ellermeijer bezocht vanmorgen het dorp om getroffen ondernemers en bewoners te spreken.

De politie vraagt mensen die meer van de vernielingen weten zich te melden via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 (zaakregistratienummer 2021015838).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.