112

Nachtelijke slooptocht groep jongeren komt hard aan in Oude Dorp

Amstelveen - Ondernemers en bewoners in het Oude Dorp van Amstelveen zijn verbolgen over de slooptocht die afgelopen nacht in de Stationsstraat en Dorpsstraat werd gehouden. Een groep van circa 6 tot 8 jongeren zou volgens diverse getuigen verantwoordelijk zijn voor het ingooien van meerdere ramen van winkels en voertuigen en het plegen van vernielingen.

Het was slecht wakker worden voor diverse ondernemers en bewoners in het Oude Dorp. Zaterdagochtend kwamen diverse bewoners en ondernemers in alle vroegte de schade inventariseren en was de nachtelijke slooptocht het gesprek van de ochtend in de oude dorpskern van Amstelveen.

dopr_vernieling_wildvang.jpg

Volgens diverse omwonenden zou een groep jongeren verantwoordelijk zijn voor de serie vernielingen.  Niet alleen werden ramen van winkels en horecazaken ingegooid, ook werd een Jaguar iPace op het parkeerterrein langs het Kazernepad vernield en werd een autoraam ingegooid aan de Ouderkekerrlaan, eveneens werden bloembakken omver gehaald en werd geprobeerd een boxdeur aan Tempelhof in te trappen.

jagiuar1.jpg

Op de vernielde Jaguar, waarop overduidelijk was gelopen of gesprongen getuige de voetafdrukken op de motorkap, werd een lege lachgasballon aangetroffen, vermoedelijk het bewijs dat de jongeren onder invloed verkeerden, zoals divere bewoners doen vermoeden.

jaguar2.jpg

Ook aan de Ouderkerkerlaan vlakbij het Dorp werd een achterraam van een BMW aan gruzelementen geslagen.

Voor het ingooien van diverse ramen in de Stationsstraat en Dorpsstraat (Koudijs, Haddock, Gusto en een accountantskantoor werden getroffen) werden in ieder geval losliggende bakstenen gebruikt die door de herinrichting van het Dorp makkelijk te pakken waren, maar ook door te trappen werd schade aangericht.

dorp_vernieling_gusto.jpg

De deur van een box aan Tempelhof raakte bijvoorbeeld ontwricht door een poging de box binnen te dringen; een voetafdruk is nog duidelijk te zien. Ook werd tegen bloembakken in de Stationsstraat aangetrapt en werd kersverlichting naar beneden getrokken.

tempelhof.jpg

dorpvernieling_haddock.jpg

Ook een graafmachine moest het ontgelden: een raam van het voertuig werd ingegooid met een baksteen.

dorpVernieling_vrachtwagen.jpg

De wijkagent is al de hele ochtend in het Oude Dorp voor onderzoek en inventarisatie van de schade.

wijkagent.jpg

Diverse ondernemers zochten elkaar vanochtend al vroeg op in het Dorp en kunnen er met hun verstand niet bij. 'We hopen natuurlijk dat camerabeelden of getuigen meer duidelijkheid kunnen geven en dat de daders getraceerd kunnen worden,' laat een ondernemer weten.

Ook in politiek Amstelveen is de verbijstering groot over de slooptocht. Wethouder Rob Ellermeijer bezocht vanmorgen het dorp om getroffen ondernemers en bewoners te spreken.

De politie vraagt mensen die meer van de vernielingen weten zich te melden via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 (zaakregistratienummer 2021015838).


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.