Nieuwe hotels in Amstelveen zorgen voor toeristen-invasie

Nieuwe hotels in Amstelveen zorgen voor toeristen-invasie Foto: Het in 2018 geopende hotel Ammonite in Kronenburg

Amstelveen - De sterke groei van hotels in Amstelveen zorgt voor een flinke toeristen-invasie. Het aantal hotelovernachtingen in Amstelveen in 2017 vervijfvoudigde bijna ten opzichte van 2015 - en die groei zet zich in rap tempo door. 

In 2015 werden ruim 57.600 hotelovernachtingen geboekt in Amstelveen, in 2017 waren dat er al bijna 259.000. Dan te bedenken dat er in 2018 nog enkele grote hotels bijkwamen.

Alleen al in de wijk Kronenburg zijn de afgelopen twee jaar vier grote hotels verrezen in voormalige kantoorgebouwen. Achtereenvolgens openden Ibis Budget, Cityden Up, Ammonite en Adagio de deuren, gezamenlijk goed voor honderden extra Amstelveense hotelkamers.

Amsterdamse namen

De bezetting van de hotels, die profiteren van de nabijheid van Amsterdam, is goed te noemen. De hotels hebben overigens allen een Amsterdamse naam: Adagio Amsterdam City South, Ibis Budget Amsterdam Zuid,  Cityden Up Amsterdam South en Ammonite Amsterdam verraden nauwelijks dat de hotels in Amstelveen zijn gevestigd. 

Ontdek Amstelveen

Wethouder Floor Gordon vindt het desalniettemin zonde als al die toeristen direct de bus naar Amsterdam pakken, terwijl er in Amstelveen bijzonder veel te ontdekken valt. 'Het zou voor de culturele instellingen, horeca en ondernemers een gemiste kans zijn als we die bezoekers niet kennis laten met wat Amstelveen te bieden heeft,' zo sprak Gordon gisteren bij de lancering van nieuw toeristisch promotiemateriaal voor gemeente Amstelveen, waaronder een citymap en het magazine Experience Amstelveen.

Gordon liet weten dat er zowel bij hotels en horeca, als bij de bezoekers behoefte is aan promotiemateriaal. Eveneens gaf Gordon aan dat er ook nog nieuwe hotelplannen in Amstelveen in de pijplijn zitten, waar later meer over bekend wordt.


Reacties