Het in 2018 geopende hotel Ammonite in Kronenburg

Nieuwe hotels in Amstelveen zorgen voor toeristen-invasie

Amstelveen - De sterke groei van hotels in Amstelveen zorgt voor een flinke toeristen-invasie. Het aantal hotelovernachtingen in Amstelveen in 2017 vervijfvoudigde bijna ten opzichte van 2015 - en die groei zet zich in rap tempo door. 

In 2015 werden ruim 57.600 hotelovernachtingen geboekt in Amstelveen, in 2017 waren dat er al bijna 259.000. Dan te bedenken dat er in 2018 nog enkele grote hotels bijkwamen.

Alleen al in de wijk Kronenburg zijn de afgelopen twee jaar vier grote hotels verrezen in voormalige kantoorgebouwen. Achtereenvolgens openden Ibis Budget, Cityden Up, Ammonite en Adagio de deuren, gezamenlijk goed voor honderden extra Amstelveense hotelkamers.

Amsterdamse namen

De bezetting van de hotels, die profiteren van de nabijheid van Amsterdam, is goed te noemen. De hotels hebben overigens allen een Amsterdamse naam: Adagio Amsterdam City South, Ibis Budget Amsterdam Zuid,  Cityden Up Amsterdam South en Ammonite Amsterdam verraden nauwelijks dat de hotels in Amstelveen zijn gevestigd. 

Ontdek Amstelveen

Wethouder Floor Gordon vindt het desalniettemin zonde als al die toeristen direct de bus naar Amsterdam pakken, terwijl er in Amstelveen bijzonder veel te ontdekken valt. 'Het zou voor de culturele instellingen, horeca en ondernemers een gemiste kans zijn als we die bezoekers niet kennis laten met wat Amstelveen te bieden heeft,' zo sprak Gordon gisteren bij de lancering van nieuw toeristisch promotiemateriaal voor gemeente Amstelveen, waaronder een citymap en het magazine Experience Amstelveen.

Gordon liet weten dat er zowel bij hotels en horeca, als bij de bezoekers behoefte is aan promotiemateriaal. Eveneens gaf Gordon aan dat er ook nog nieuwe hotelplannen in Amstelveen in de pijplijn zitten, waar later meer over bekend wordt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.