Het in 2018 geopende hotel Ammonite in Kronenburg

Nieuwe hotels in Amstelveen zorgen voor toeristen-invasie

Amstelveen - De sterke groei van hotels in Amstelveen zorgt voor een flinke toeristen-invasie. Het aantal hotelovernachtingen in Amstelveen in 2017 vervijfvoudigde bijna ten opzichte van 2015 - en die groei zet zich in rap tempo door. 

In 2015 werden ruim 57.600 hotelovernachtingen geboekt in Amstelveen, in 2017 waren dat er al bijna 259.000. Dan te bedenken dat er in 2018 nog enkele grote hotels bijkwamen.

Alleen al in de wijk Kronenburg zijn de afgelopen twee jaar vier grote hotels verrezen in voormalige kantoorgebouwen. Achtereenvolgens openden Ibis Budget, Cityden Up, Ammonite en Adagio de deuren, gezamenlijk goed voor honderden extra Amstelveense hotelkamers.

Amsterdamse namen

De bezetting van de hotels, die profiteren van de nabijheid van Amsterdam, is goed te noemen. De hotels hebben overigens allen een Amsterdamse naam: Adagio Amsterdam City South, Ibis Budget Amsterdam Zuid,  Cityden Up Amsterdam South en Ammonite Amsterdam verraden nauwelijks dat de hotels in Amstelveen zijn gevestigd. 

Ontdek Amstelveen

Wethouder Floor Gordon vindt het desalniettemin zonde als al die toeristen direct de bus naar Amsterdam pakken, terwijl er in Amstelveen bijzonder veel te ontdekken valt. 'Het zou voor de culturele instellingen, horeca en ondernemers een gemiste kans zijn als we die bezoekers niet kennis laten met wat Amstelveen te bieden heeft,' zo sprak Gordon gisteren bij de lancering van nieuw toeristisch promotiemateriaal voor gemeente Amstelveen, waaronder een citymap en het magazine Experience Amstelveen.

Gordon liet weten dat er zowel bij hotels en horeca, als bij de bezoekers behoefte is aan promotiemateriaal. Eveneens gaf Gordon aan dat er ook nog nieuwe hotelplannen in Amstelveen in de pijplijn zitten, waar later meer over bekend wordt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.