Advertorial Winkels

Ook voor CBR keuring naar Groenhof Optiek

Amstelveen - Bij diverse aandoeningen is het CBR wettelijk verplicht om men te laten beoordelen door een medisch specialist, waaronder een oogarts. Groenhof Optiek is onlangs gestart met CBR keuringen in samenwerking met een oogarts. Een fijne bijkomstigheid is dat de wachttijd hiermee aanzienlijk wordt verkort. Mitchel de Koning, optometrist en mede-bedrijfsleider, vertelt waarom hij deze samenwerking met het CBR heeft opgezet.

Voor wie?
Wanneer men de leeftijd van 75 passeert of een medische aandoening heeft, dient men op controle te komen om zo het rijbewijs te kunnen behouden. Reden voor een doorverwijzing naar een oogarts zijn onder andere diabetes, gezichtsscherpte, staar of een netvliesaandoening. Mitchel legt uit dat een consult in het ziekenhuis vaak wel maanden kan duren. ‘Het heeft geen prioriteit, want reguliere oogzorg heeft hier meer voorrang. Bij Groenhof Optiek kun je al met een week bij ons terecht.’

Hoe werkt het?
Het onderzoek neemt in totaal 45 minuten in beslag. Je ogen worden in het eerste kwartier gedruppeld zodat je pupil wijder wordt. Dit dient vervolgens 15 minuten in te werken. En vervolgens vindt het oogonderzoek plaats. ‘We maken diverse foto’s van het oog, denk hierbij aan het netvlies, de oppervlakte en de diepte. Op basis van deze resultaten stel ik het rapport op en stuur dit door naar de oogarts. Op die manier hoeft de oogarts enkel dit rapport en bijbehorende foto’s te beoordelen en stuurt dit op naar het CBR. En zo is binnen een week het resultaat bij het CBR bekend’, vertelt Mitchel.

Service
De jonge mede-bedrijfsleider heeft een duidelijke visie. ‘Als bedrijf wil je vooruitstrevend zijn en anders dan andere optiekzaken in Nederland. ‘Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben de kennis en nieuwste apparatuur in huis om deze samenwerking met het CBR en de oogarts aan te gaan. Dankzij onze moderne apparatuur kunnen we mooie foto’s te maken, waardoor we de mogelijkheid hebben om dit erbij te kunnen doen.’

Mitchel vertelt dat deze extra service pas sinds 1 maart van kracht. ‘We hebben het er al behoorlijk druk mee en dan hebben we het nog niet eens gepromoot’, zegt hij tevreden.

 

Groenhof Optiek | Groenhof 163, Amstelveen | Tel. Optiek: 020-6413919 | Tel. Lenzen: 020-4414460 | info@groenhofoptiek.nl | www.groenhofoptiek.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.