Op vakantie naar Toscane? Zo boek je een goedkope huurauto!

Amstelveen - Op het moment is het helaas niet mogelijk om overal te reizen, maar in de toekomst zal dit vast weer mogen. Wanneer? Dat weet niemand. 

Toch is het verstandig om je nu alvast voor te bereiden voor je volgende vakantie. Mogelijk heb je eerst nog inspiratie nodig omdat je nog niet eens weet waar je überhaupt naartoe wilt gaan. Nou, mag Toscane zeker op je lijstje staan. Sterker nog, eigenlijk zou dit Italiaanse eiland bovenaan je reis bucketlist moeten staan. Als je daadwerkelijk het vliegtuig pakt van Schiphol naar Toscane dan wil je natuurlijk dat een auto daar klaar staat voor je. Dit doe je door auto huren Pisa, al is auto huren Florence natuurlijk ook mogelijk. Deze twee steden bevinden zich namelijk beide op Toscane. Ook is het logisch dat je niet te veel wilt betalen voor de huurauto, waar je voor kunt zorgen met de onderstaande tips. 

Simpele auto
Als je een auto gaat huren dan is het zeer verstandig om te kiezen voor een simpele variant. De reden hierachter is ook erg slim: het is namelijk over het algemeen het goedkoopst. Je hebt op vakantie normaal gesproken helemaal geen uitzonderlijke auto nodig. Een vierwieler met een kofferbak waarin je koffers en tassen passen is meestal al genoeg, al is een airco zeker geen overbodige luxe. Toch zullen de medewerkers van een autoverhuurder vaak proberen om je toch over te halen en te laten kiezen voor zo’n dure auto, want dat is nou eenmaal hoe zij geld verdienen. Trek hier niets van aan en kies voor het voertuig dat je echt nodig hebt. 

Extra verzekeringen
Ook moet je goed kijken naar de verzekeringen die bij de huurprijs zijn inbegrepen. Over het algemeen zullen er een aantal inclusief zijn. Daarnaast heb je de optie om extra verzekeringen af te sluiten. Hiermee zijn bijvoorbeeld de ruiten of de banden ook gedekt. Je kunt ook je eigen risico afkopen. Of je dit doet hangt af van je eigen inschattingsvermogen. Als je van plan bent om te offroaden dan kan het wel degelijk slim zijn om extra verzekeringen af te sluiten, want dan loop je natuurlijk meer kans op een beschadiging of iets dergelijks. In de meeste andere gevallen zullen de extra dekkingen overbodig zijn, terwijl het natuurlijk wel een stuk meer geld kost. 

Buiten het vliegveld
Daarnaast is het ook verstandig om een auto buiten het vliegveld te huren. Onderzoek toont aan dat het zomaar 10 tot 20 procent duurder kan zijn om een auto te huren op het vliegveld in vergelijking met andere locaties. Over het algemeen zullen de verhuurders van de auto’s diverse vestigingen hebben, wat met name het geval is in grote steden. Zo zullen ze dan ook een gebouw hebben in bijvoorbeeld het centrum of een buitenwijk van de stad waar je de auto’s op kunt pikken. Dit is naar alle waarschijnlijkheid goedkoper. Vanaf het vliegveld kun je op die locatie komen door bijvoorbeeld een taxi of een Uber te nemen. 

[Partnerbijdrage]


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.