Het nieuwe inbrakenteam zit om de tafel met burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat. [Gemeente Amstelveen]
112

Oud-agenten helpen bij bestrijding inbraken in Amstelveen

Amstelveen - Vier oud-agenten zijn gestart bij het speciale inbrakenteam van de gemeente Amstelveen. Zij ondersteunen samen met twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) de politie bij de bestrijding van inbraken.

“Het is onacceptabel dat er in Amstelveen zoveel woning- en auto-inbraken zijn,” wethouder Handhaving Herbert Raat in een persbericht van de gemeente. “Om ervoor te zorgen dat er voldoende mensen met een politieachtergrond op straat zijn, investeren we daar als gemeente in. Het is een team met verschillende expertise, kennis en ervaring. Ik hoop dat deze aanpak zorgt voor een daadwerkelijke daling van het aantal inbraken.”

Hoofdtaak

Zorgen dat er minder wordt ingebroken in Amstelveen is de hoofdtaak van het inbrakenteam. De leden van het team zijn in de wijk aanwezig om inbraak tegen te gaan. Er was veel belangstelling van oud-politieagenten om deel uit te maken van het inbrakenteam.

“Het inbrakenteam ondersteunt de politie en neemt werkzaamheden over waar ze geen tijd voor hebben”, zegt burgemeester Bas Eenhoorn. “Na een inbraak is bijvoorbeeld een buurtonderzoek nodig. Tijdens zo’n onderzoek wordt er met inwoners gesproken in de hoop nieuwe aanknopingspunten te ontdekken. Dat helpt de politie bij het opsporingsonderzoek en daarmee om het aantal inbraken te verminderen.”

Achtergronden

De vier nieuwe medewerkers hebben verschillende achtergronden. Zo is er een recherche specialist aan de slag die afkomstig is van de Marechaussee. Ook is er een oud-rechercheur met specialisme in technische opsporingsmethoden. Eén van de oud-agenten is afkomstig van de Amstelveense politie. Hij heeft jarenlange ervaring met de lokale praktijk. Een informatie-specialist, afkomstig van de Amsterdamse politie, zorgt dat het team weet hoe de grootste kans ontstaat om de inbrekers tegen te houden.

De twee handhavers van de gemeente hebben veel straatervaring met bijvoorbeeld de Amstelveense jeugd en kennen elke straatje en elk steegje. Zij zijn gespecialiseerd in het straatwerk en onderhouden contact met de buurt via social media, zoals Whatsapp buurtpreventiegroepen.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.