Ferry van Groeningen

Oud-fractievoorzitter CDA nu aan de slag bij Burgerbelangen Amstelveen

Amstelveen - Ferry van Groeningen, voormalig fractievoorzitter van het CDA Amstelveen, heeft zich nu aangesloten bij Burgerbelangen Amstelveen. Van Groeningen greep in 2018 net naast een raadszetel voor het CDA, dat slechts twee zetels haalde die werden toebedeeld aan lijsttrekker Pier Rienks en Sandra van Engelen.

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) meldt in een persbericht dat Van Groeningen per 1 januari burgerraadslid wordt voor de lokale partij, in de raadscommissie Burgers en Samenleving.

Ambitie waarmaken

'Om er na dik twee jaar afwezigheid weer een beetje in te komen', zegt Van Groeningen. De sympathieke Van Groeningen staat bij Burgerbelangen bekend als scherp en serieus. De politcus had al enige tijd contact met het bestuur van bbA. 'Ik heb enkele intensieve gesprekken met het bestuur en de fractievoorzitter van bbA gevoerd. Ik kwam daarbij tot de conclusie dat ik mijn ambitie in de lokale politiek het beste bij bbA kan waarmaken. BbA wil dicht bij de bewoners blijven, dat streef ik ook na.'

Volgens Van Groeningen brengt bbA dat al ruim twintig jaar in praktijk: 'Onze inwoners verlangen ook dat we dicht bij hen blijven. Daarbij denk ik ook aan de bedoeling van de Omgevingswet voor het lokale bestuur, die meer ruimte moet bieden aan initiatieven van inwoners. Maar ook door de overheveling van taken in het sociale domein vanuit Den Haag, zoals jeugdzorg, is er nog veel werk te doen.' Ferry van Groeningen is als intern financieel adviseur verbonden aan Vixx.nl , een financiële dienstverlener. Bij bbA is men blij met deze versterking.

Reactie partijvoorzitter Peter Bot

Peter Bot, oud-wethouder en nu voorzitter van Burgerbelangen zegt: 'In de periode dat ik wethouder was heb ik heel plezierig met hem samengewerkt. Hiermee binden we een gerespecteerde, betrokken en ervaren lokale politicus aan ons. Uiteraard kijken we met Ferry naar de  raadsverkiezingen van 2022 en naar de gemeenteraad daarna. Maar hij zal zich, net als ieder ander binnen bbA, verder waar moeten maken. Hem kennende, zal dat wel lukken,' aldus Bot.

Amstelveense gemeenteraad

Bugerbelangen Amstelveen heeft 4 van de 37 zetels in de gemeenteraad. De verdeling van de raadszetels in Amstelveen is als volgt:

Coalitie: 20 zetels

  • VVD: 10 zetels
  • D66: 7 zetels
  • PvdA: 3 zetels

Oppositie: 17 zetels

  • GroenLinks: 5 zetels
  • Burgerbelangen (bbA): 4 zetels
  • Actief voor Amstelveen (AVA): 2 zetels
  • CDA: 2 zetels
  • SP: 2 zetels
  • ChristenUnie: 1 zetel
  • Senioren Belangen (SBA): 1 zetel

Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.