Ferry van Groeningen

Oud-fractievoorzitter CDA nu aan de slag bij Burgerbelangen Amstelveen

Amstelveen - Ferry van Groeningen, voormalig fractievoorzitter van het CDA Amstelveen, heeft zich nu aangesloten bij Burgerbelangen Amstelveen. Van Groeningen greep in 2018 net naast een raadszetel voor het CDA, dat slechts twee zetels haalde die werden toebedeeld aan lijsttrekker Pier Rienks en Sandra van Engelen.

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) meldt in een persbericht dat Van Groeningen per 1 januari burgerraadslid wordt voor de lokale partij, in de raadscommissie Burgers en Samenleving.

Ambitie waarmaken

'Om er na dik twee jaar afwezigheid weer een beetje in te komen', zegt Van Groeningen. De sympathieke Van Groeningen staat bij Burgerbelangen bekend als scherp en serieus. De politcus had al enige tijd contact met het bestuur van bbA. 'Ik heb enkele intensieve gesprekken met het bestuur en de fractievoorzitter van bbA gevoerd. Ik kwam daarbij tot de conclusie dat ik mijn ambitie in de lokale politiek het beste bij bbA kan waarmaken. BbA wil dicht bij de bewoners blijven, dat streef ik ook na.'

Volgens Van Groeningen brengt bbA dat al ruim twintig jaar in praktijk: 'Onze inwoners verlangen ook dat we dicht bij hen blijven. Daarbij denk ik ook aan de bedoeling van de Omgevingswet voor het lokale bestuur, die meer ruimte moet bieden aan initiatieven van inwoners. Maar ook door de overheveling van taken in het sociale domein vanuit Den Haag, zoals jeugdzorg, is er nog veel werk te doen.' Ferry van Groeningen is als intern financieel adviseur verbonden aan Vixx.nl , een financiële dienstverlener. Bij bbA is men blij met deze versterking.

Reactie partijvoorzitter Peter Bot

Peter Bot, oud-wethouder en nu voorzitter van Burgerbelangen zegt: 'In de periode dat ik wethouder was heb ik heel plezierig met hem samengewerkt. Hiermee binden we een gerespecteerde, betrokken en ervaren lokale politicus aan ons. Uiteraard kijken we met Ferry naar de  raadsverkiezingen van 2022 en naar de gemeenteraad daarna. Maar hij zal zich, net als ieder ander binnen bbA, verder waar moeten maken. Hem kennende, zal dat wel lukken,' aldus Bot.

Amstelveense gemeenteraad

Bugerbelangen Amstelveen heeft 4 van de 37 zetels in de gemeenteraad. De verdeling van de raadszetels in Amstelveen is als volgt:

Coalitie: 20 zetels

  • VVD: 10 zetels
  • D66: 7 zetels
  • PvdA: 3 zetels

Oppositie: 17 zetels

  • GroenLinks: 5 zetels
  • Burgerbelangen (bbA): 4 zetels
  • Actief voor Amstelveen (AVA): 2 zetels
  • CDA: 2 zetels
  • SP: 2 zetels
  • ChristenUnie: 1 zetel
  • Senioren Belangen (SBA): 1 zetel

Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.