Oud-wethouder Peter Bot keert terug in politiek als BBA-voorzitter

Oud-wethouder Peter Bot keert terug in politiek als BBA-voorzitter Foto: Anko_Stoffels

Amstelveen - Voormalig wethouder Peter Bot keert terug in de Amstelveense politiek als voorzitter van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA). 


- Lees verder onder deze advertentie -

Het bestuur van Burgerbelangen heeft hem voorgedragen als voorzitter van de partij. Hij volgt daarmee Paul van der Meer op, die gedurende de afgelopen 12 jaar als voorzitter fungeerde.

100 procent

Peter Bot was voor bbA 4 jaar raadslid en vier jaar wethouder voor bbA. Er zat zelfs een tweede termijn als wethouder in, maar hij moest zich tijdens de coalitiebesprekingen van een jaar geleden om gezondheidsredenen terugtrekken. Hierop besloten VVD en D66 een coalitie te vormen zonder bbA.

Peter Bot zegt helemaal hersteld te zijn. 'Ik voel me weer prima en kan me voor 100% inzetten voor bbA, dus besloot ik ja te zeggen op de vraag van het bestuur of ik Paul van der Meer wilde opvolgen. 

Scheiding fractie & bestuur

BbA hanteert een scheiding tussen bestuur en fractie in die zin, dat de fractie de politiek bepaalt en dat het bestuur er is voor de organisatie en de leden, maar wel desgevraagd ondersteunend is aan de fractie. Vandaar dat Peter Bot enige afstand behoudt tot de actieve politiek. Toch zal hij veel contact met de fractie onderhouden.

'Na het werk als raadslid en wethouder wil ik me nu inzetten om de fractie optimaal te faciliteren, zodat zij het werk voor de Amstelveense gemeenschap nog beter kunnen  doen. Samen met fractie, bestuur en leden wil ik de partij groter en sterker maken, zodat we wellicht weer aan een volgend college kunnen deelnemen. Als voorzitter heb je regelmatig contact met de besturen van de andere partijen en ik wil zeker de contacten tussen de diverse partijvoorzitters versterken'. 

Gaby Laudy 

Behalve Peter Bot krijgt het bestuur nog een nieuw gezicht: Gaby Laudy. Zij volgt Chris Smeenk op, die het bestuur na 25 jaar diverse functies bij bbA te hebben vervuld zich vorig jaar terugtrok wegens zijn ver gevorderde leeftijd. Gaby is al anderhalf jaar lid van bbA en werkt bij het Rijksmuseum als Customer Experience Manager. De benoemingen worden volgens verwachting op de komende algemene ledenvergadering van bbA goedgekeurd. Die ledenvergadering is op woensdag 1 mei in het wijkcentrum De Meent.  

Gaby Laudy

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties