Anko_Stoffels

Peter Bot lijsttrekker bbA bij verkiezingen

AMSTELVEEN - Peter Bot is de nieuwe lijsttrekker van Burgerbelangen Amstelveen. Het bbA-bestuur draagt Bot voor op de ledenvergadering van 14 december aanstaande, waar de definitieve lijst wordt vastgesteld.

Als wethouder is hij nu verantwoordelijk voor o.a. Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Sport en Milieu en Energie. De partij is van mening dat hij door de invulling van zijn wethouderschap een geschikte lijsttrekker is. Op de ledenvergadering van 14 december presenteert bbA ook de kieslijst. BbA is trots een team van kandidaten te kunnen presenteren met ervaring als raadslid, burgerraadslid en fractieondersteuning.

Lijst
In willekeurige volgorde worden genoemd: huidig raadslid Ewa Petiet, de burgerraadsleden Jacqueline Solleveld en Daniëlle de Kluijver en fractiemedewerker Ruud Kootker. Bij dit team hebben zich twee nieuwe kandidaten aangesloten. Allereerst is dat Marga van Herteryck, voorheen gewaardeerd raadslid voor het CDA, die besloten heeft de bbA gelederen te komen versterken. Nieuw is ook Henk Heuvingh, buiten de politiek tot voor kort onder andere bekend als voorzitter van AMVJ/Martinus.

Afscheid
De huidige fractievoorzitter Jitze Bakker zal na de verkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Door zijn nieuwe maatschappelijke functie is de combinatie van zijn werk met het zeer intensieve raadswerk in Amstelveen helaas niet meer mogelijk. Burgerbelangen Amstelveen heeft begrip voor de beslissing van Jitze, maar betreurt zijn vertrek. Bakker zal tot en met de raadsverkiezingen van maart de fractie blijven leiden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.