Stembureau bij het Amstelveense raadhuis

Prachtig stemweertje: heb jij al gestemd?

Amstelveen - Slechte weersomstandigheden zijn in Amstelveen woensdagochtend in ieder geval geen reden of excuus om niet naar de stembus te gaan. De weersomstandigheden (zonnig en droog) zijn goed en aardig wat Amstelveners hebben hun stem al uitgebracht.

Het is nog te vroeg een inschatting te maken van de opkomst vandaag, maar bij een van de grotere stembureau's (raadhuis) sijpelen berichten door dat het aardig doorloopt.

NOG GEEN IDEE OP WIE JE MOET STEMMEN?
KLIK HIER VOOR STEMHULP

Provinciale Statenverkiezingen 2019

Vier jaar geleden (2019) bedroeg het opkomstpercentage tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in Amstelveen 60,9 procent. Dat was flink hoger dan 2015, toen het opkomstpercentage 53 procent bedroeg.

De meeste Amstelveners stemden toen VVD. De partij kreeg19,5 procent van de stemmen, gevolgd door GroenLinks (14,6 procent). Forum voor Democratie behaalde in Amstelveen destijds 13,9 procent van de stemmen.

Waterschapsverkiezingen 2019

Bij de waterschapsverkiezingen bedroeg het opkomstpercentage in Amstelveen vier jaar geleden 51,7 procent. Veruit de meeste Amstelveners (23,9 procent) stemden toen VVD, gevolgd door Water Natuurlijk (17,1 procent).

De burgemeester van Amstelveen bracht volgens traditie vanmorgen vroeg zijn stem uit en roept inwoners op ook te komen stemmen. De Amstelveense stembureau's zijn tot 21.00 uur vanavond geopend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.