Stembureau bij het Amstelveense raadhuis

Prachtig stemweertje: heb jij al gestemd?

Amstelveen - Slechte weersomstandigheden zijn in Amstelveen woensdagochtend in ieder geval geen reden of excuus om niet naar de stembus te gaan. De weersomstandigheden (zonnig en droog) zijn goed en aardig wat Amstelveners hebben hun stem al uitgebracht.

Het is nog te vroeg een inschatting te maken van de opkomst vandaag, maar bij een van de grotere stembureau's (raadhuis) sijpelen berichten door dat het aardig doorloopt.

NOG GEEN IDEE OP WIE JE MOET STEMMEN?
KLIK HIER VOOR STEMHULP

Provinciale Statenverkiezingen 2019

Vier jaar geleden (2019) bedroeg het opkomstpercentage tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in Amstelveen 60,9 procent. Dat was flink hoger dan 2015, toen het opkomstpercentage 53 procent bedroeg.

De meeste Amstelveners stemden toen VVD. De partij kreeg19,5 procent van de stemmen, gevolgd door GroenLinks (14,6 procent). Forum voor Democratie behaalde in Amstelveen destijds 13,9 procent van de stemmen.

Waterschapsverkiezingen 2019

Bij de waterschapsverkiezingen bedroeg het opkomstpercentage in Amstelveen vier jaar geleden 51,7 procent. Veruit de meeste Amstelveners (23,9 procent) stemden toen VVD, gevolgd door Water Natuurlijk (17,1 procent).

De burgemeester van Amstelveen bracht volgens traditie vanmorgen vroeg zijn stem uit en roept inwoners op ook te komen stemmen. De Amstelveense stembureau's zijn tot 21.00 uur vanavond geopend.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.