Stembureau bij het Amstelveense raadhuis

Prachtig stemweertje: heb jij al gestemd?

Amstelveen - Slechte weersomstandigheden zijn in Amstelveen woensdagochtend in ieder geval geen reden of excuus om niet naar de stembus te gaan. De weersomstandigheden (zonnig en droog) zijn goed en aardig wat Amstelveners hebben hun stem al uitgebracht.

Het is nog te vroeg een inschatting te maken van de opkomst vandaag, maar bij een van de grotere stembureau's (raadhuis) sijpelen berichten door dat het aardig doorloopt.

NOG GEEN IDEE OP WIE JE MOET STEMMEN?
KLIK HIER VOOR STEMHULP

Provinciale Statenverkiezingen 2019

Vier jaar geleden (2019) bedroeg het opkomstpercentage tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in Amstelveen 60,9 procent. Dat was flink hoger dan 2015, toen het opkomstpercentage 53 procent bedroeg.

De meeste Amstelveners stemden toen VVD. De partij kreeg19,5 procent van de stemmen, gevolgd door GroenLinks (14,6 procent). Forum voor Democratie behaalde in Amstelveen destijds 13,9 procent van de stemmen.

Waterschapsverkiezingen 2019

Bij de waterschapsverkiezingen bedroeg het opkomstpercentage in Amstelveen vier jaar geleden 51,7 procent. Veruit de meeste Amstelveners (23,9 procent) stemden toen VVD, gevolgd door Water Natuurlijk (17,1 procent).

De burgemeester van Amstelveen bracht volgens traditie vanmorgen vroeg zijn stem uit en roept inwoners op ook te komen stemmen. De Amstelveense stembureau's zijn tot 21.00 uur vanavond geopend.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.