Proost: Het Bacchus Wijnfestival

Proost: Het Bacchus Wijnfestival Foto: Het Bacchus Wijnfestival 2016 [Beeld: Bacchus Wijnfestival]

AMSTELVEEN - Voor het vierde jaar op rij strijkt het smakelijke & gezellige Bacchus Wijnfestival opnieuw neer op Amstelveens grondgebied, in het Amsterdamse Bos. ‘De ingrediënten zijn simpel: wijn, eten en muziek, dat samen zorgt voor een fantastisch feestje’, zo zegt organisator Gerard Zwijnenburg.


- Lees verder onder deze advertentie -

Als liefhebber van wijn ging Gerard zo’n vijf jaar geleden samen met zijn vader naar de Elzas, de meest oostelijke wijnstreek van Frankrijk. Gerard: ‘De sfeer in de Franse dorpjes vind ik echt geniaal en na een week lang wijn proeven ontstond het idee voor een wijnfestival met Frans karakter, maar dan op Nederlands grondgebied. Zoals op een Frans marktplein: een gezellige en gevarieerde mix van mensen en smaken. En Bacchus was geboren.’

Wijnwinkels
Inmiddels bestaat de organisatie van Het Bacchus Wijnfestival uit een vaste ploeg enthousiastelingen en ook de vaste presentatoren Horace Cohen en Pim Veth zijn dit jaar weer van de partij. Opnieuw zijn deze editie de beste wijnwinkels uit de regio vertegenwoordigd. ‘Met de fijnste wijnen uit hun assortiment. Ze vertellen je het verhaal achter de wijn en laten je genieten van smakelijke wijn-spijscombinaties.’ Ook de medewerkers van Henri Bloem (Amsterdamseweg) en De Wijnschuur (Amsteldijk Zuid) staan deze weekenden met een specifieke collectie wijnen in het Amsterdamse Bos.

Wijnkenner of niet
Twee weekenden lang kun je in de achtertuin van Amstelveen genieten van al het lekkers op wijngebied. ‘Maar je hoeft echt geen wijnkenner te zijn voor dit festival. Je moet gewoon van gezelligheid houden.’
Gerard heeft jarenlang voor ID&T (organisator van dancefeesten, nationaal én internationaal) gewerkt en weet als geen ander hoe je een goed feestje bouwt. ‘Overdag en aan het begin van de avond houden we het rustig en staat de muziek nog zacht, maar later op de avond wordt er gedanst en gefeest.’
Overigens is er op het festivalterrein niet alleen aan wijn gedacht, je kunt ook dineren in één van de pop-up restaurants of met een hamburger in de hand - van een van de foodtrucks - dansen op bekende hits. ‘Je kunt je avond Bacchus precies invullen zoals jij dat wilt.’

Jong & oud
Ook kinderen worden tijdens deze weekenden niet vergeten. ‘We hebben een kinderhoek met originele activiteiten, veel meer dan alleen schmink en kleurplaten. Zo organiseerden we vorig jaar een fotoshoot met professionele fotograaf. Ook dit jaar staan er weer leuke activiteiten op het programma. En ouders kunnen met een glaasje in de hand een oogje in het zeil houden’, legt Gerard uit.

Het Bacchus Wijnfestival is een festival voor jong en oud en alles behalve stoffig. Vanuit Amstelveen ontzettend gemakkelijk met de fiets te bereiken en zeker een bezoekje waard.

Kaarten + winactie voor de zondagen
Wil jij graag toegangskaarten voor zondag winnen? Stuur je motivatie naar actie@amstelveenz.nl o.v.v. Bacchus Actie. Laat de redactie weten met wie jij graag een goed glas wijn zou willen drinken en waarom? En misschien win jij voor zondag 11 of zondag 18 juni twee gratis toegangskaarten (t.w.v. € 15 per persoon). AmstelveenZ verloot voor beide dagen maar liefst 5x2 toegangskaarten.
Insturen kan tot donderdag 25 mei. De redactie maakt daarna zo spoedig mogelijk de winnaars bekend. Vergeet je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer niet toe te voegen aan je e-mail.
Bekijk hier de actievoorwaarden. 

Tickets voor het festival zijn te verkrijgen via bacchuswijnfestival.nl of in de winkel van Henri Bloem of De Wijnschuur.


Reacties