PvdA wil overal 30 km/u in Amstelveen, op een beperkt aantal doorgaande wegen na

Amstelveen - Als het aan de PvdA ligt, wordt heel Amstelveen een standaard 30 km-zone, op een beperkt aantal doorgaande wegen na.

De PvdA - eerder al pleitbezorger van de verlaging van de maximumsnelheid op de Beneluxbaan van 70 naar 50 km/u - zegt hoge verwachtingen te hebben van het verlagen van de maximumsnelheid in Amstelveen, waarmee het Amsterdam wil volgen dat die maatregel ook gaat invoeren.

Beneluxbaan

Op de Beneluxbaan mag straks nog wel 50 worden gereden, vindt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. Ook op de Keizer Karelweg, Amsterdamseweg, Handweg en Van der Hooplaan mag de maximumsnelheid wat de PvdA betreft voorlopig 50 blijven, maar los van een handvol wegen moet het overal 30 worden.

Prettig

'Niet alleen het aantal ongevallen zou moeten dalen, ook voor omwonenden is het prettig. Auto’s die harder rijden, stoten meer schadelijke stoffen uit en maken meer lawaai. Zeker in een stad die toch al last heeft van het vele vliegverkeer van en naar Schiphol, kan het verlagen van de maximumsnelheid een welkome verlichting geven,' meldt de partij een in persbericht. 

Meer weten over dit bericht? Zie de Live Blog Politiek Plein.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.