PvdA wil overal 30 km/u in Amstelveen, op een beperkt aantal doorgaande wegen na

Amstelveen - Als het aan de PvdA ligt, wordt heel Amstelveen een standaard 30 km-zone, op een beperkt aantal doorgaande wegen na.

De PvdA - eerder al pleitbezorger van de verlaging van de maximumsnelheid op de Beneluxbaan van 70 naar 50 km/u - zegt hoge verwachtingen te hebben van het verlagen van de maximumsnelheid in Amstelveen, waarmee het Amsterdam wil volgen dat die maatregel ook gaat invoeren.

Beneluxbaan

Op de Beneluxbaan mag straks nog wel 50 worden gereden, vindt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. Ook op de Keizer Karelweg, Amsterdamseweg, Handweg en Van der Hooplaan mag de maximumsnelheid wat de PvdA betreft voorlopig 50 blijven, maar los van een handvol wegen moet het overal 30 worden.

Prettig

'Niet alleen het aantal ongevallen zou moeten dalen, ook voor omwonenden is het prettig. Auto’s die harder rijden, stoten meer schadelijke stoffen uit en maken meer lawaai. Zeker in een stad die toch al last heeft van het vele vliegverkeer van en naar Schiphol, kan het verlagen van de maximumsnelheid een welkome verlichting geven,' meldt de partij een in persbericht. 

Meer weten over dit bericht? Zie de Live Blog Politiek Plein.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.