PvdA wil overal 30 km/u in Amstelveen, op een beperkt aantal doorgaande wegen na

Amstelveen - Als het aan de PvdA ligt, wordt heel Amstelveen een standaard 30 km-zone, op een beperkt aantal doorgaande wegen na.

De PvdA - eerder al pleitbezorger van de verlaging van de maximumsnelheid op de Beneluxbaan van 70 naar 50 km/u - zegt hoge verwachtingen te hebben van het verlagen van de maximumsnelheid in Amstelveen, waarmee het Amsterdam wil volgen dat die maatregel ook gaat invoeren.

Beneluxbaan

Op de Beneluxbaan mag straks nog wel 50 worden gereden, vindt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. Ook op de Keizer Karelweg, Amsterdamseweg, Handweg en Van der Hooplaan mag de maximumsnelheid wat de PvdA betreft voorlopig 50 blijven, maar los van een handvol wegen moet het overal 30 worden.

Prettig

'Niet alleen het aantal ongevallen zou moeten dalen, ook voor omwonenden is het prettig. Auto’s die harder rijden, stoten meer schadelijke stoffen uit en maken meer lawaai. Zeker in een stad die toch al last heeft van het vele vliegverkeer van en naar Schiphol, kan het verlagen van de maximumsnelheid een welkome verlichting geven,' meldt de partij een in persbericht. 

Meer weten over dit bericht? Zie de Live Blog Politiek Plein.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.