De verwijdering van de kooien. Davey Photography, Pieter Schilt

Reeks vogelvangkooien aangetroffen op dak winkelcentrum Groenhof

Amstelveen - De brandweer heeft maandagavond na een tip in samenwerking met de politie en de Dierenambulance een reeks vogelvangkooien van het dak van winkelcentrum Groenhof gehaald. In de kooien zaten zo'n 15 vogels opgesloten.

Update: de kooien zijn weer teruggeplaatst

Bij inspectie van het dak van het winkelcentrum trof de brandweer gisterenavond liefst tien kooien aan, met daarin negen kauwen en zes duiven. De brandweer had een hoogwerker nodig om op het dak te komen.

Kauwen en duiven zijn beschermde vogels op grond van de Europese Vogelrichtlijn; het is niet zomaar toegestaan  vogels te vangen met kooien. Omdat onduidelijk is wie de kooien heeft geplaatst zijn de kooien van het dak verwijderd.

De gevangen vogels zijn meegenomen door de Dierenambulance. Er is door de politie een onderzoek ingesteld naar wie de kooien heeft geplaatst.

112_dpps_vogelvangkooien.jpg

Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt


Meer nieuws

Horeca gisteren 20:01

Sinterklaas vieren met speciale food- en spellenbox van Gusto & The Gamekeeper

Amstelveen – Gusto World of Pizza heeft in samenwerking met spellenwinkel The Gamekeeper speciale Sinterklaasboxen vol lekkers en familiespellen samengesteld om thuis op een gezellige en smaakvolle wijze Sinterklaas te vieren. AmstelveenZ mag in totaal drie Little Family Boxen verloten onder lezers.

Algemeen gisteren 19:24

Lintje voor OA-voorzitter Alphons Böggemann bij vertrek

Amstelveen – De scheidend voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Alphons Böggemann, is bij zijn afscheid vandaag (1 december 2020) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het bijbehorende lintje van burgemeester Tjapko Poppens. 

Advertorial Winkels gisteren 19:00

De winkel van TOF Boeket voor het perfecte cadeau

Amstelveen - TOF Boeket op de Rembrandtweg is 365 dagen per jaar hét adres voor prachtige bloemen. Het familiebedrijf bestaat al 63 jaar en inmiddels is Henk Anröchte de derde generatie die het stokje heeft overgenomen. Vol passie vertelt hij over bloemen, ondernemen en zijn nieuwe winkel.

Algemeen gisteren 13:41

Eerste kunstkast in Amstelveen ‘gereleased’

Amstelveen - Op vrijdag 27 november onthulden wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur) en wethouder Floor Gordon (Economische zaken en Duurzaamheid) de allereerste kunstkast in Amstelveen. 

Horeca gisteren 07:29

Italy meest geliefde lunchroom van Amstelveen

Amstelveen - Lunchroom Italy aan de Van der Hooplaan is gisterenavond tijdens de online uitreiking van de Nederlandse Horecaprijzen uitgeroepen tot 'meest geliefde lunchroom' van Amstelveen.