De nieuwe Groenhof Optiek is een winkel van internationale allure.

Spectaculaire vernieuwing Groenhof Optiek

Amstelveen - Groenhof Optiek is al decennia toonaangevend op het gebied van oogzorg én oogmode. In samenhang met de grote make-over van Winkelcentrum Groenhof gingen gisteren al de deuren open van een spectaculair nieuwe winkelruimte in het hart van het winkelcentrum.

Vele Amstelveners (en tal van inwoners uit de regio) weten Groenhof Optiek al tientallen jaren te vinden. Want ben je op zoek naar een bril of contactlezen, wil je je ogen laten opmeten of preventief laten screenen op oogziektes…bij Groenhof Optiek ben je aan het juiste adres.

Nieuw

Het nieuwe pand van Groenhof Optiek is slechts enkele meters van het oude verwijderd en momenteel worden de laatste puntjes nog op de i gezet.  ‘We zijn verhuisd in verband met de renovatie van het winkelcentrum en de komst van de supermarkt Lidl. Het was de perfecte tijd voor ons om uit te breiden en een zaak te creëren die op de toekomst is voorbereid’, aldus eigenaresse Leoniek Faas.  Het nieuwe pand heeft een warme en industriële inrichting, opvallend grote ramen, drie ingangen en een tweede open etage.

Make-over winkelcentrum

De verbouwing van Winkelcentrum Groenhof neemt al enige tijd behoorlijk wat extra tijd in beslag. ‘We zijn blij dat er schot in de zaak is gekomen. Westwijk heeft al een mooi centrum, Middenhoven is grondig onderhanden genomen en nu ook Groenhof. Eigenlijk zijn we een grote optiek in een redelijk klein winkelcentrum, dat we nu in het hart zitten met meerdere eigen ingangen en drie verschillende supermarkten om ons heen, maakt ons het centrale punt op het winkelcentrum.’

Samenwerkingen

Door het vaste en vertrouwde team, met maar liefst acht optometristen, en de nauwe samenwerking met diverse ziekenhuizen wordt er bij de optiek snel geschakeld en is de optiek een ­fijn vast aanspreekpunt. ‘In onze nieuwe zaak hebben we een extra ruimte voor oogmetingen door de komst van een nieuwe unit. Zo proberen we ons nog meer te richten op oogzorg’, aldus Leoniek Faas.

En hoewel de nieuwe zaak een uitstraling heeft met internationale allure, blijft Groenhof Optiek nog steeds een heel toegankelijke en laagdrempelige optiek, waar je terecht kunt voor al je oog-vragen. ‘Voor onze vaste klanten zal de zaak nog steeds vertrouwd aanvoelen, door de service die men van ons gewend is en door ons vaste teamspecialisten.’

Pop-up store

Met die nieuwe winkel zet Groenhof Optiek nog een stap dichterbij de ultieme winkel- en servicebeleving. Naast een volledig nieuwe ruimte zal de optiek een deel van de zaak ook beschikbaar stellen als pop-up store. ‘We hebben een prachtige ruimte en etalage, met eigen ingang, die we graag beschikbaar stellen voor andere ondernemers. Het is een eigen winkeltje van zo’n 25m2 en het is de bedoeling dat we de pop-up store iedere maand veranderen’, legt Leoniek uit.

Dus ben je ondernemer en zou je het leuk vinden om je intrek te nemen in de pop-up store van Groenhof Optiek, neem dan contact op. ‘En het hoeven niet perse oog-gerelateerde ondernemers te zijn.’

Veel kinderen bijziend

Groenhof Optiek is al jaren voorloper op het gebied van oogzorg. Ook helpt de optiek klanten graag met preventieve zorg voor kinderen. ‘De laatste jaren hebben steeds meer kinderen in Nederland last van myopie ofwel bijziendheid. Oorzaak hiervan is het veelvuldig gebruik maken van laptops, tablets en telefoons. Oogspieren worden hierdoor enkel getraind op korte afstand. Veel buitenspelen zorgt voor betere oogspieren, daar adviseren wij ook in. Maar voor kinderen die al klachten ervaren maken we natuurlijk brillen op maat. We hebben ontzettend veel leuke en moderne brillen voor kinderen in de collectie.’

Toplenzen.nl

Ook online is Groenhof Optiek volledig up-to-date. Afspraken kun je al online maken op de website www.groenhofoptiek.nl en via de website www.toplenzen.nl kun je bovendien heel eenvoudig alle soorten lenzen bestellen. Je kunt bij Groenhof Optiek dus uitstekend terecht, zowel on- als of offline.

Wil je je ogen laten opmeten of heb je een andere vraag, maak dan online of telefonisch een afspraak. ‘Of loop gewoon even binnen’, aldus Leoniek. Ook als je nieuwsgierig naar de nieuwe zaak bent, ben je natuurlijk meer dan welkom. De kof­fie staat klaar!’

Informatie

Groenhof Optiek
Winkelcentrum Groenhof
Telefoon 020 441 44 60
info@groenhofoptiek.nl
www.groenhofoptiek.nl
www.toplenzen.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.32, september 2018]


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.