Entree 2 van het Rembrandthof

Uitbreiding Rembrandthof winkelcentrum Stadshart Amstelveen op stapel

Amstelveen - De gemeente start een haalbaarheidsproces naar de uitbreiding van het Rembrandthof in Stadshart Amstelveen. De wens is om het Rembrandthof uit te breiden met nieuwe winkelunits.

Het College van B en W heeft de gemeenteraad daar begin deze week per brief over geïnformeerd. Het idee is de uitbreiding in twee fases uit te voeren: een fase van entree 2 tot entree 4 van het Rembrandthof én een fase  van entree 4 tot aan de Galerij.  

winkelcentrum stadshart amstelveen rembrandthof entree 4 080623.jpg
Entree 4 van het Rembrandthof.

Daarmee samenhangend zal ook worden gekeken naar herinrichtingsplannen voor de openbare ruimte.

Haalbaarheid

Om te kunnen vaststellen of de ontwikkeling haalbaar is voor beide partijen en of zowel initiatiefnemer als de gemeente tot uitvoering willen en kunnen komen, dient een aantal processtappen te worden doorlopen. De bedoeling is in eerste instantie te komen tot een voorovereenkomst tot kostenverhaal.

Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco Westfield heeft al vaker de wens uitgesproken om grotere winkelunits te creëren met hogere gevels, onder andere  voor de vestiging van flagship-stores van aansprekende merken.

Uitbreiding winkelunits Stadsplein

Een uitbreiding van winkelunits op het Stadsplein (Townhouse) is inmiddels wel al in gang gezet.

Townhouse stadsplein amstelveen.jpg
Visuele impressie uitbreiding winkelunits Stadsplein (Gemeente Amstelveen)

Uitbreiding Cultuurstrip

Ook bestaan er plannen om de cultuurstrip uit te breiden. Dat hangt samen met de eventuele komst van een Pathé-bioscoop en een complete herinrichting van de strip. Het is nog niet duidelijk of Pathé daadwerkelijk naar Amstelveen komt. De bioscoopketen zette de plannen voor een nieuwe bioscoop met 7 zalen on hold in de coronaperiode. Voor het eind van dit jaar moet er duidelijkheid komen.

pathe_amstelveen_april_2022.jpg  
Eerdere impressie van het nieuwe bioscoopgebouw (zuidoostgevel) Beeld: gemeente Amstelveen

Ook leeft er een wens om de complete gevel van de cultuurstrip uit te breiden door deze naar voren te halen, waardoor het Stadsplein aantrekkelijk wordt.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.