Entree 2 van het Rembrandthof

Uitbreiding Rembrandthof winkelcentrum Stadshart Amstelveen op stapel

Amstelveen - De gemeente start een haalbaarheidsproces naar de uitbreiding van het Rembrandthof in Stadshart Amstelveen. De wens is om het Rembrandthof uit te breiden met nieuwe winkelunits.

Het College van B en W heeft de gemeenteraad daar begin deze week per brief over geïnformeerd. Het idee is de uitbreiding in twee fases uit te voeren: een fase van entree 2 tot entree 4 van het Rembrandthof én een fase  van entree 4 tot aan de Galerij.  

winkelcentrum stadshart amstelveen rembrandthof entree 4 080623.jpg
Entree 4 van het Rembrandthof.

Daarmee samenhangend zal ook worden gekeken naar herinrichtingsplannen voor de openbare ruimte.

Haalbaarheid

Om te kunnen vaststellen of de ontwikkeling haalbaar is voor beide partijen en of zowel initiatiefnemer als de gemeente tot uitvoering willen en kunnen komen, dient een aantal processtappen te worden doorlopen. De bedoeling is in eerste instantie te komen tot een voorovereenkomst tot kostenverhaal.

Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco Westfield heeft al vaker de wens uitgesproken om grotere winkelunits te creëren met hogere gevels, onder andere  voor de vestiging van flagship-stores van aansprekende merken.

Uitbreiding winkelunits Stadsplein

Een uitbreiding van winkelunits op het Stadsplein (Townhouse) is inmiddels wel al in gang gezet.

Townhouse stadsplein amstelveen.jpg
Visuele impressie uitbreiding winkelunits Stadsplein (Gemeente Amstelveen)

Uitbreiding Cultuurstrip

Ook bestaan er plannen om de cultuurstrip uit te breiden. Dat hangt samen met de eventuele komst van een Pathé-bioscoop en een complete herinrichting van de strip. Het is nog niet duidelijk of Pathé daadwerkelijk naar Amstelveen komt. De bioscoopketen zette de plannen voor een nieuwe bioscoop met 7 zalen on hold in de coronaperiode. Voor het eind van dit jaar moet er duidelijkheid komen.

pathe_amstelveen_april_2022.jpg  
Eerdere impressie van het nieuwe bioscoopgebouw (zuidoostgevel) Beeld: gemeente Amstelveen

Ook leeft er een wens om de complete gevel van de cultuurstrip uit te breiden door deze naar voren te halen, waardoor het Stadsplein aantrekkelijk wordt.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.