Davey Photography [Archief]

Vrees voor vertragingen door nijpend tekort aan brugwachters

Amstelveen - Door een nijpend tekort aan brug- en sluiswachters bij de provincie Noord-Holland worden deze zomer sommige bruggen en sluizen op aangepaste tijden bediend; dat kan tot vertragingen leiden.

Door personeelsgebrek lukte het de afgelopen maanden al niet om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen en deze zomer zal dat vermoedelijk niet veel anders zijn.

Recent waren er nog problemen bij de bediening van de Bosrandbrug en de Schipholdraaibrug nabij Amstelveen, toen er nergens een brugwachter te bekennen was.

‘Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden’, zo meldde de provincie vlak voor het weekend in een persbericht. Daarin wordt aangegeven dat deze zomer voorrang wordt gegeven aan de bediening van de drukste vaarroutes.

De provincie waarschuwt dus dat deze zomer mogelijk vertraging in de brug- en sluisbediening ontstaat in de provincie. De provincie Noord-Holland heeft in de omgeving van Amstelveen onder andere de Bosrandbrug, Schipholdraaibrug en Aalsmeerderbrug in beheer.

Zondagmiddag 21 juli werd melding gemaakt van een storing bij de Bosrandbrug tussen Aalsmeer en Amstelveen; de brug stond langer dan gepland open, maar inmiddels is die storing weer verholpen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.