Vrees voor vertragingen door nijpend tekort aan brugwachters

Vrees voor vertragingen door nijpend tekort aan brugwachters Foto: Davey Photography [Archief]

Amstelveen - Door een nijpend tekort aan brug- en sluiswachters bij de provincie Noord-Holland worden deze zomer sommige bruggen en sluizen op aangepaste tijden bediend; dat kan tot vertragingen leiden.


- Lees verder onder deze advertentie -

Door personeelsgebrek lukte het de afgelopen maanden al niet om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen en deze zomer zal dat vermoedelijk niet veel anders zijn.

Recent waren er nog problemen bij de bediening van de Bosrandbrug en de Schipholdraaibrug nabij Amstelveen, toen er nergens een brugwachter te bekennen was.

‘Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden’, zo meldde de provincie vlak voor het weekend in een persbericht. Daarin wordt aangegeven dat deze zomer voorrang wordt gegeven aan de bediening van de drukste vaarroutes.

De provincie waarschuwt dus dat deze zomer mogelijk vertraging in de brug- en sluisbediening ontstaat in de provincie. De provincie Noord-Holland heeft in de omgeving van Amstelveen onder andere de Bosrandbrug, Schipholdraaibrug en Aalsmeerderbrug in beheer.

Zondagmiddag 21 juli werd melding gemaakt van een storing bij de Bosrandbrug tussen Aalsmeer en Amstelveen; de brug stond langer dan gepland open, maar inmiddels is die storing weer verholpen.


Reacties