De politie heeft in een woning aan de Laan van de Helende Meesters wapens en een grote hoeveelheid geld gevonden. [J. Bohlmeijer]

Wapens en geld gevonden in Amstelveense ‘spookwoning’

AMSTELVEEN – De politie meldt vandaag dat er dinsdag tijdens het binnenvallen van een ‘spookwoning’ aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen Zuid vuurwapens en een grote hoeveelheid geld in beslag zijn genomen. De gemeente heeft in verband hiermee op last van burgemeester Bas Eenhoorn de woning voor drie maanden gesloten.

De gemeente had de woning al langer op het oog omdat er niemand stond ingeschreven maar er wel gas, water en licht werd verbruikt. Daarom werd er in de woning een controle uitgevoerd.

Arrestaties

Eerder werd al gemeld dat er tijdens de gezamenlijke actie van gemeente en politie twee arrestaties zijn verricht. Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 25 en 31 jaar oud. De verdachten zitten nog vast.

Tijdens de controles van afgelopen dinsdag werd de gemeente geassisteerd door de politie. De controles hielden verband met mogelijk illegale bewoning. De politie stelt naar aanleiding van het aantreffen van de vuurwapens en het geld een nader onderzoek in. In verband met dit onderzoek is de politie niet eerder met dit bericht naar buiten gekomen.

Woonfraude

De sluiting van de woning betreft volgens de gemeente een openbare orde sluiting op grond van artikel 174 a van de Gemeentewet. In 2018 zijn inmiddels ook al zes andere woningen gesloten vanwege de vondst van hennep. In de 'spookwoning' aan de Laan van de Helende Meesters is geen hennep aangetroffen. 

Gemeente Amstelveen ontketende eerder al een offensief om woonfraude tegen te gaan en werkt daarbij samen met diverse instanties. De actie in de Laan van de Helende Meesters maakte daar onderdeel van uit.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.