Werkzaamheden bij Der Bogen (Davey Photoraphy, Davey Baas)

Wat gaat hier gebeuren?

Amstelveen - Bij het meest besproken kunstwerk van Amstelveen, Der Bogen op het Stadsplein, zijn werkzaamheden in volle gang.

Het kunstwerk staat op de nominatie verplaatst te worden naar de andere kant van het Stadshart, waar het een nieuwe plek krijgt in park De Stadstuinen. 

Het kunstwerk zal maandag 17 augustus 2020 naar de nieuwe locatie in de Stadstuinen verhuizen. Het ruim 1.000 kilo zware kunstwerk wordt in de loop van de ochtend op een dieplader gehesen en verplaatst. Een dag later op dinsdag plaatst de gemeente drie kleurrijke keramiek banken van Jan Snoeck bij de fontein op het Stadsplein.

Nadat wethouder Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vorig jaar bekend had gemaakt dat de huidige locatie (Stadsplein) geen recht doet aan het kunstwerk en de kunstenaar (Armando), had de gemeente drie alternatieve locaties voor Der Bogen (in de volksmond beter bekend als De Drol) voorgesteld.

Amstelveners mochten stemmen op de nieuwe locatie: meer dan 50 procent van enkele duizenden stemmers koos voor De Stadstuinen.

Het kunstwerk definitief vaarwel zwaaien, waar diverse Amsteveners vaak op niet mis te verstane wijze voor opteerden via sociale media, was geen optie. De gemeente en Armando hebben in 2014 namelijk een contract ondertekend over de plaatsing van het kunstwerk in Amstelveen.

Rond de fontein op het Stadsplein komen de oude Snoeck-bankjes terug, die vroeger voor de bibliotheek op Plein 60 stonden. De bankjes zijn volledig gerenoveerd.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.