Anko_Stoffels

Werkdruk wordt wethouder Peter Bot (bbA) teveel

Amstelveen - Wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van B en W. Bot heeft zich te elfder ure terugtrokken, op dringend advies van zijn artsen.

Bot laat in een verklaring weten dat de werkdruk de afgelopen 4 jaar een forse aanslag op zijn gezondheid heeft gepleegd. 'Daardoor ben ik niet in staat mij de komende 4 jaar opnieuw met zoveel energie in te zetten voor Amstelveen als noodzakelijk is voor deze functie. Ik wilde nog heel graag een nieuwe bestuursperiode aangaan, maar heb geen andere keuze dan mijn gezondheid voor te laten gaan en mij terug te trekken’, aldus Bot in een bbA-persbericht.

Triest

BbA-voorzitter Paul van der Meer noemt het in het bericht 'ongelooflijk triest dat Peter tot deze keuze heeft moeten komen. 'Maar een keuze die wij natuurlijk ten volle respecteren. Peter is een geweldige wethouder en natuurlijk hadden wij hem graag teruggezien in het nieuwe college. Maar iemands gezondheid gaat boven de politiek. Wij kunnen en willen niet anders dan Peter ontzettend bedanken voor zijn enorme inzet en hem een goed herstel toewensen’.

Ongelukkig moment

Voor de vorming van het nieuwe college, dat bijna rond was, komt het vertrek van Bot op een uiterst ongelukkig moment. Van der Meer: ‘Een slechter moment kan niet. Niet alleen  voor ons, maar ook voor de coalitiepartners VVD en D66 voor wie dit ook als een donderslag bij heldere hemel binnen is gekomen. De afgelopen dagen zijn gebruikt om elkaar goed te informeren over de ontstane situatie.’

Coalitievorming

Wat bbA betreft wordt de coalitievorming voortgezet waarbij bbA een nieuwe wethouderskandidaat zal aanwijzen, zo meldt de partij in het perbericht. 'BbA ziet er naar uit om samen met VVD en D66 in de komende vier jaar  verder te werken aan een duurzaam, leefbaar en karakteristiek Amstelveen.' Het is nog niet bekend hoe VVD en D66 aankijken tegen het plotseling terugtrekken van Bot.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.