AmstelveenZ

Zwembaden en Speeleilanden Amsterdamse Bos dicht door eikenprocessierups

Amstelveen - Het Groot Kinderbad, het Klein Kinderbad, de Speeleilanden, het Kabouterpad en de Zonneweide in het Amsterdamse Bos zijn voorlopig gesloten. Dit heeft te maken met het grote aantal nesten van de eikenprocessierups.

De grootte van de nesten veroorzaakt te veel overlast. AmstelveenZ meldde eerder al dat de gemeente Amstelveen inschat dat het aantal rupsen verdrievoudigd is ten opzichte van voorgaande jaren. De rups kan voor veel irritatie zorgen bij mens en dier.

Onduidelijk

Amsterdamse Bos meldt vandaag op zijn website dat de verschillende voorzieningen gesloten zijn. Het is onduidelijk wanneer Het Groot Kinderbad, het Klein Kinderbad, de Speeleilanden, het Kabouterpad en de Zonneweide weer open gaan.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.