De Meerkamp (FB)

Zwemmers dolblij met vervroegde opening buitenbad De Meerkamp

Amstelveen - De eerste winterzwemmers in zwembad De Meerkamp hebben met groot enthousiasme gereageerd op de vervroegde openstelling van het buitenzwembad.

'Hier hebben wij zo lang naar uitgekeken', 'Fan-tast-tisch! en 'Dit is historisch' zijn slechts enkele complimenten van een speciaal gastenboek dat het zwembad op Facebook laat zien.'De eerste winterzwemmers konden daarop hun ervaringen schrijven.

Vanmorgen ging het winterzwemmen van start, nadat er aanpassingen in het zwembad zijn gedaan. Voor de opening waren SP-raadslid Wil Roode (die de mogelijkehid voor winterzwemmen politiek opperde) en wethouder Rob Ellermeijer uitgenodigd.

De directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur en Leo Beeren (facility-manager die het buitenbad klaar gemaakt heeft voor opening) waren ook ter plaatse. 

Reserveren voor winterzwemmen in het buitenbad is verplicht en kan via de website van het zwembad (klik hier); alleen banenzwemmen is toegestaan en er geldt een maximum aantal zwemmers per uur.


Meer nieuws

Horeca gisteren 12:00

Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

Algemeen gisteren 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Verkeer & Vervoer 27 sep. 2021 19:28

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

112 27 sep. 2021 13:24

Ongeval rotonde Waardhuizen: auto en scooter

Amstelveen - Op de rotonde Praam/Gondel/Willem Dreesweg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder.