Bijna 90 procent wil af van 'Drol' op Stadsplein

Amstelveen - Het kunstwerk Der Bogen op het Stadsplein, in de volksmond ook wel de Drol, kan op weinig sympathie rekenen van Amstelveners. In een poll op AmstelveenZ.nl blijkt dat bijna 90 procent van de stemmers van het kunstwerk af wil.

Op de AmstelveenZpoll werden bijna 1200 stemmen uitgebracht. Iets meer dan tien procent wil dat het kunstwerk blijft staan waar het staat.

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vindt dat het bronzen kunstwerk van Armando niet tot zijn recht komt op het Stadsplein. De wethouder opperde medio deze week om het beeld van het Stadplein te halen en mogelijk een andere plek te geven.

Een nieuwe, onafhankelijke adviescommissie beeldende kunst zal advies gaan uitbrengen over mogelijk herplaatsing van Der Bogen. Ook laat Raat uitzoeken of er juridische afspraken zijn die een verplaatsing mogelijk kunnen dwarsbomen. 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 14:23

Winnaar voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - AmstelveenZ verlootte in samenwerking met Cinema Amstelveen 2 kaartjes voor de film 'Jackie en Oopjen' op 11 oktober 2020 om 11:00 uur. De winnaar is bekend!

Kunst & Cultuur vandaag 13:24

Onrust in Amstelveense cultuursector: 'Gelijke monniken, gelijke kappen'

Amstelveen - In de Amstelveense cultuursector heerst verbazing en onbegrip dat tot dusver alleen uitzonderingen zijn gemaakt op de corona-maatregelen (max. 30 personen) bij tien Amsterdamse culturele instellingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Amstelveens wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wil opheldering.

Kunst & Cultuur vandaag 13:00

Kunsteducatie, juist nú

Júlia dos Santos Baptista weet als geen ander hoe belangrijk kunsteducatie is. De gedreven kunstenares geeft les in Beeldende Vorming op verschillende basisscholen in Brazilië en Amstelveen. In de herfstvakantie organiseert zij een nieuwe editie van haar Mini Art Masterclass in samenwerking met bewegingsdocent en storyteller Annet Breure. Beide hebben internationale werk- en kunsteducatie ervaring.

Kunst & Cultuur vandaag 12:08

Corona zet streep door Open Ateliers Amstelveen op 3 & 4 oktober (Atelierroute)

Amstelveen - De organisatie van de Open Ateliers 2020 (Atelierroute) in Amstelveen heeft op het laatste moment moeten besluiten het evenement, dat aankomend weekeinde (3 & 4 oktober) stond gepland,volledig af te blazen. De organisatie kan de veiligheid van de kunstenaars en bezoekers onvoldoende waarborgen, nu de corona-maatregelen zijn aangescherpt. 

Algemeen vandaag 09:14

Corona-babbeltrucs houden aan in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen zijn ouderen nog steeds met regelmaat slachtoffer van babbeltrucs, waarbij criminelen corona aangrijpen om met een smoes huizen binnen te dringen.