Bijna 90 procent wil af van 'Drol' op Stadsplein

Amstelveen - Het kunstwerk Der Bogen op het Stadsplein, in de volksmond ook wel de Drol, kan op weinig sympathie rekenen van Amstelveners. In een poll op AmstelveenZ.nl blijkt dat bijna 90 procent van de stemmers van het kunstwerk af wil.

Op de AmstelveenZpoll werden bijna 1200 stemmen uitgebracht. Iets meer dan tien procent wil dat het kunstwerk blijft staan waar het staat.

Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) vindt dat het bronzen kunstwerk van Armando niet tot zijn recht komt op het Stadsplein. De wethouder opperde medio deze week om het beeld van het Stadplein te halen en mogelijk een andere plek te geven.

Een nieuwe, onafhankelijke adviescommissie beeldende kunst zal advies gaan uitbrengen over mogelijk herplaatsing van Der Bogen. Ook laat Raat uitzoeken of er juridische afspraken zijn die een verplaatsing mogelijk kunnen dwarsbomen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws