Flats in Uilenstede (Archieffoto)

PvdA stelt Kamervragen over uitbreiding Uilenstede

AMSTELVEEN - PvdA Kamerlid Henk Nijboer gaat Kamervragen stellen over het niet doorgaan van de bouw van 2500 studentenwoningen in Uilenstede. Daarnaast zal gemeenteraadslid Arnout van den Bosch het punt aan de orde stellen tijdens de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad.

Zoals eerder is gemeld, wil de gemeente al tijden een uitbreiding van de studentenwoningen in Uilenstede realiseren in Kronenburg, maar in verband met geluidshinder van het luchtverkeer ligt er door het Luchthavenindelingsbesluit al jaren een blokkade op het gebied. Volgens de gemeente kan studentenhuisvesting de last die bestaat in verband met geluidshinder van luchtverkeer juist goed dragen en daarom was er een aanvraag ingediend voor het realiseren van de 2500 studentenwoningen.

Verraden

AmstelveenZ meldde in januari al dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een stokje heeft gestoken voor de bouw van deze 2500 studentenwoningen. Demissionair wethouder Maaike Veeningen liet onlangs in Het Parool onder meer weten dat de gemeente zich ‘verraden’ voelt door het ministerie omdat de plannen voor de bouw van de woningen eerder in samenspraak met hetzelfde ministerie zouden zijn gemaakt. De Amstelveense PvdA is verbijsterd over de gang van zaken en vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

In verband hiermee gaat Nijboer Kamervragen stellen. Het Kamerlid van de PvdA wil onder meer weten hoe het kan dat het ministerie de plannen voor de bouw van de woningen in Uilenstede heeft afgewezen nadat hetzelfde ministerie eerder betrokken was bij het tot stand komen van deze plannen.

Actie

Van den Bosch zal daarnaast de zaak tijdens de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad op 16 mei  aan de orde stellen. “We moeten nu meteen in actie komen en samen optrekken richting het ministerie”, zegt het gemeenteraadslid in een gisteravond verstuurd persbericht van zijn partij. “We zijn dan ook erg blij met de steun die we al in Den Haag krijgen.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws