Flats in Uilenstede (Archieffoto)

PvdA stelt Kamervragen over uitbreiding Uilenstede

AMSTELVEEN - PvdA Kamerlid Henk Nijboer gaat Kamervragen stellen over het niet doorgaan van de bouw van 2500 studentenwoningen in Uilenstede. Daarnaast zal gemeenteraadslid Arnout van den Bosch het punt aan de orde stellen tijdens de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad.

Zoals eerder is gemeld, wil de gemeente al tijden een uitbreiding van de studentenwoningen in Uilenstede realiseren in Kronenburg, maar in verband met geluidshinder van het luchtverkeer ligt er door het Luchthavenindelingsbesluit al jaren een blokkade op het gebied. Volgens de gemeente kan studentenhuisvesting de last die bestaat in verband met geluidshinder van luchtverkeer juist goed dragen en daarom was er een aanvraag ingediend voor het realiseren van de 2500 studentenwoningen.

Verraden

AmstelveenZ meldde in januari al dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een stokje heeft gestoken voor de bouw van deze 2500 studentenwoningen. Demissionair wethouder Maaike Veeningen liet onlangs in Het Parool onder meer weten dat de gemeente zich ‘verraden’ voelt door het ministerie omdat de plannen voor de bouw van de woningen eerder in samenspraak met hetzelfde ministerie zouden zijn gemaakt. De Amstelveense PvdA is verbijsterd over de gang van zaken en vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

In verband hiermee gaat Nijboer Kamervragen stellen. Het Kamerlid van de PvdA wil onder meer weten hoe het kan dat het ministerie de plannen voor de bouw van de woningen in Uilenstede heeft afgewezen nadat hetzelfde ministerie eerder betrokken was bij het tot stand komen van deze plannen.

Actie

Van den Bosch zal daarnaast de zaak tijdens de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad op 16 mei  aan de orde stellen. “We moeten nu meteen in actie komen en samen optrekken richting het ministerie”, zegt het gemeenteraadslid in een gisteravond verstuurd persbericht van zijn partij. “We zijn dan ook erg blij met de steun die we al in Den Haag krijgen.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.

Kunst & Cultuur vandaag 08:50

Corona-crisis zet voortbestaan Platform C op het spel; extra injectie van 270.000 euro

Amstelveen - Door de coronamaatregelen is Platform C, het samenwerkingsverband tussen de Muziek en Dansschool, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen, financieel in nog zwaarder weer terechtgekomen. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en het aanbod coronabestendig te maken, is het College van B en W bereid een garantiesubsidie te verstrekken van 270.000 euro.

Kunst & Cultuur gisteren 16:30

Schouwburg Amstelveen kan letterlijk het dak op

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen wil de start van het nieuwe culturele seizoen begin september op bijzondere wijze van start laten gaan met een uniek buitenevenement op het dak van de Schouwburg-parkeergarage in het Stadshart. De gemeente juicht het initiatief toe en heeft aangegeven het evenement financieel te steunen.

Evenementen & Activiteiten gisteren 15:37

Amsteldijk scoort met nieuw zaterdagavonduitje

Amstelveen – Golf Amsteldijk in Amstelveen heeft met een speciaal zaterdagavonduitje op het golfpark een behoorlijke hit te pakken, die nog het meest te vergelijken is met de sfeer van een avondje bowlen, maar dan in de buitenlucht.

Algemeen gisteren 10:54

Corona-coulance voor snelheidsmaniak Beneluxbaan: rijbewijs eerder terug

Amstelveen - Een man die dreigde zijn baan/inkomsten en koophuis kwijt te raken nadat zijn rijbewijs was ingevorderd na een extreme snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden op de Beneluxbaan in Amstelveen dit voorjaar, blijkt van de rechter zijn rijbewijs 3 maanden eerder te hebben teruggekregen.