Davey Photography, Davey Baas
112

Schietpartij Amstelveen in Opsporing Verzocht

Amstelveen - Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de schietpartij in Amstelveen. Zoals bekend werden een man en zijn dochter afgelopen zaterdag op de oprit van hun woning aan De Grote Wielen beschoten.

Toen de slachtoffers rond 12.00 uur arriveerden bij hun woning, liepen twee mannen met vuurwapens op hen af. Er werd gericht geschoten op de 55-jarige man. Hij werd in zijn been geraakt. Een andere kogel schampte zijn 17-jarige dochter. De twee slachtoffers zijn lichtgewond geraakt.

Spoorloos

Het gaat vermoedelijk om een afrekening in het criminele circuit. Een klopjacht op de verdachten met hulp van onder meer een politiehelikopter heeft niets opgeleverd. De daders zijn nog steeds spoorloos.

In verband met het verkiezingsdebat begint Opsporing Verzocht vanavond later dan gebruikelijk. De uitzending start om 22.10 uur op NPO 1 en duurt 45 minuten. Het programma wordt morgen om 12.05 uur herhaald op NPO 2.

Gebiedsverbod

Verder meldt de gemeente vandaag dat het mannelijke slachtoffer van de schietpartij zoals eerder aangekondigd inderdaad een gebiedsverbod van drie maanden heeft gekregen voor het gebied rond De Grote Wielen. Dit verbod is opgelegd om herhaling te voorkomen. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.