Dennis Warmerdam

Team Warmerdam haalt 25.000 euro op voor kankeronderzoek

Amstelveen - Dennis Warmerdam heeft afgelopen zondag meegedaan aan de Swim to Fight Cancer in Haarlem. De 24-jarige hockeyer van het Amstelveense Pinoké heeft samen met Team Warmerdam uiteindelijk meer dan 25.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek.

Warmerdam hoorde vorig seizoen dat hij kampt met een zeldzame vorm van kanker en vanwege zijn ziekte niet meer op het hoogste niveau zou kunnen hockeyen. Daarom speelde hij op zondag 22 april tijdens een zeer emotioneel duel met Pinoké zijn allerlaatste tophockeywedstrijd tegen Amsterdam.

Dubbel

De Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd in tien verschillende steden. Deelnemers zwemmen in bijvoorbeeld de grachten van een stad om geld op te halen voor kankeronderzoek. Afgelopen zondag sprongen honderden deelnemers in Haarlem het Spaarne, de Nieuwe Gracht en de Bakernessergracht in om geld op te halen voor het goede doel.

Warmerdam beleefde een emotionele dag in Haarlem. “Een bijzonder maar ook dubbele dag”, meldt de hockeyer van Pinoké op Instagram. “Ik wil iedereen bedanken voor de donaties en steun! Speciaal dank aan mijn toppers van Team Warmerdam. Jullie steun in deze zware tijd is van onbeschrijfelijke waarde.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.