Team Warmerdam haalt 25.000 euro op voor kankeronderzoek

Team Warmerdam haalt 25.000 euro op voor kankeronderzoek Foto: Dennis Warmerdam

Amstelveen - Dennis Warmerdam heeft afgelopen zondag meegedaan aan de Swim to Fight Cancer in Haarlem. De 24-jarige hockeyer van het Amstelveense Pinoké heeft samen met Team Warmerdam uiteindelijk meer dan 25.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek.


- Lees verder onder deze advertentie -

Warmerdam hoorde vorig seizoen dat hij kampt met een zeldzame vorm van kanker en vanwege zijn ziekte niet meer op het hoogste niveau zou kunnen hockeyen. Daarom speelde hij op zondag 22 april tijdens een zeer emotioneel duel met Pinoké zijn allerlaatste tophockeywedstrijd tegen Amsterdam.

Dubbel

De Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd in tien verschillende steden. Deelnemers zwemmen in bijvoorbeeld de grachten van een stad om geld op te halen voor kankeronderzoek. Afgelopen zondag sprongen honderden deelnemers in Haarlem het Spaarne, de Nieuwe Gracht en de Bakernessergracht in om geld op te halen voor het goede doel.

Warmerdam beleefde een emotionele dag in Haarlem. “Een bijzonder maar ook dubbele dag”, meldt de hockeyer van Pinoké op Instagram. “Ik wil iedereen bedanken voor de donaties en steun! Speciaal dank aan mijn toppers van Team Warmerdam. Jullie steun in deze zware tijd is van onbeschrijfelijke waarde.”

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties