Pixabay.com

Voorlopig geen nieuwe Amstelveense omroep: RTVA blijft in de lucht met uitzendlicentie

Amstelveen - Het Commissariaat voor de Media heeft de lokale omroep RTVA opnieuw aangewezen als lokale omroep van Amstelveen. Daarmee heeft het Commissariaat een negatief advies van de gemeenteraad naast zich neergelegd en blijft RTVA gewoon voortbestaan.

Het bestuur van RTVA meldt blij te zijn met de uitspraak van het Commissariaat voor de Media, dat concludeerde dat RTVA voldoet aan de wettelijke eisen die aan een lokale omroep gesteld mogen worden.

Geen einde

Eerder leek het erop dat het einde van RTVA was ingeluid nadat de plannen voor AmstelNieuws (een samenwerkingsverband tussen RTVA en NH Nieuws) strandden in de gemeenteraad. Overigens stond inmiddels ook al een nieuw te vormen initiatief (Omroep AAN!) in de startblokken, maar RTVA gaat er nu toch met de licentie (tot 2024) vandoor. In een persbericht stelt het RTVA-bestuur dat de plannen voor een alternatieve omroep veel te laat zijn ingediend om nog meegenomen te kunnen worden.

Roel Smit, waarnemend voorzitter van RTVA, laat in een reactie desgevraagd weten zeer verheugd te zijn met de uitspraak. 'We gaan in ieder geval door,' zegt Smit, die stelt dat RTVA nu de kans heeft om met veel energie een nieuwe ingeslagen weg te volgen.

roel_smit_gastcolumn_column
Roel Smit, waarnemend voorzitter RTVA.

RTVA werkte de afgelopen periode al aan nieuwe formats (waaronder een recent gelanceerde talkshow) en ook zijn de studio’s vernieuwd. ‘Er zit aardig wat in de pijplijn, het begint weer te draaien’, aldus Smit, die vooral vurig hoopt dat vanaf nu niet meer wordt teruggekeken naar het (roerige) verleden van de omroep en er vooral vooruit wordt gekeken.

Schone lei

‘Laten we het verleden achter ons laten en vanaf nu met een schone lei beginnen,’ zo omschrijft Smit de wens van het bestuur in het persbericht van het bestuur. RTVA zegt in het bericht ook bereid te zijn om met partijen (waaronder de gemeente) in gesprek te gaan. Smit laat weten dat de samenwerking met NH Nieuws op dit moment is gestaakt.

Het bestuur hoopt dat er 'een einde komt aan het touwtrekken' en dat RTVA zich nu weer helemaal kan richten op een sterke omroep en zorgt voor versterking van de lokale journalistiek in Amstelveen.

Update: College van B en W wil nu twee lokale omroepen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.