Dennis Warmerdam

Warmerdam zwemt mee in strijd tegen kanker

Amstelveen – Dennis Warmerdam doet komende zondag mee aan de Swim to Fight Cancer in Haarlem. De 24-jarige hockeyer van het Amstelveense Pinoké moest vorig jaar stoppen met tophockey omdat hij kampt met een zeldzame vorm van kanker in zijn onderarm.

Warmerdam hoorde vorig seizoen dat hij vanwege zijn ziekte niet meer op het hoogste niveau zou kunnen hockeyen. Daarom speelde hij op zondag 22 april tijdens een zeer emotioneel duel met Pinoké zijn allerlaatste hockeywedstrijd tegen Amsterdam.

Actief

Overigens is Warmerdam nog wel op een lager niveau actief. De hockeyer meldde gisteren op Instagram dat hij afgelopen zondag met Heren 2 meedeed aan het duel tegen de reserves van HDM. Pinoké won in Den Haag met 0-4.                                      

De Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd in tien verschillende steden. Deelnemers zwemmen in bijvoorbeeld de grachten van een stad om geld op te halen voor kankeronderzoek. Komende zondag springen honderden deelnemers in Haarlem het Spaarne, de Nieuwe Gracht en de Bakernessergracht in om geld op te halen voor het goede doel.

Oproep

Door deel te nemen aan de Swim to Fight Cancer wil Warmerdam wat doen in zijn gevecht tegen kanker. “Als patiënt weet ik wat deze klote ziekte met je doet en daarom is het belangrijk dat wij met zijn allen opstaan tegen deze ziekte”, schrijft de voormalige tophockeyer in een oproep aan anderen om zijn strijd te steunen. De voormalige tophockeyer heeft tot nu toe al meer dan 10.000 euro opgehaald. Klik hier om Warmerdam te steunen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.