Dennis Warmerdam

Warmerdam zwemt mee in strijd tegen kanker

Amstelveen – Dennis Warmerdam doet komende zondag mee aan de Swim to Fight Cancer in Haarlem. De 24-jarige hockeyer van het Amstelveense Pinoké moest vorig jaar stoppen met tophockey omdat hij kampt met een zeldzame vorm van kanker in zijn onderarm.

Warmerdam hoorde vorig seizoen dat hij vanwege zijn ziekte niet meer op het hoogste niveau zou kunnen hockeyen. Daarom speelde hij op zondag 22 april tijdens een zeer emotioneel duel met Pinoké zijn allerlaatste hockeywedstrijd tegen Amsterdam.

Actief

Overigens is Warmerdam nog wel op een lager niveau actief. De hockeyer meldde gisteren op Instagram dat hij afgelopen zondag met Heren 2 meedeed aan het duel tegen de reserves van HDM. Pinoké won in Den Haag met 0-4.                                      

De Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd in tien verschillende steden. Deelnemers zwemmen in bijvoorbeeld de grachten van een stad om geld op te halen voor kankeronderzoek. Komende zondag springen honderden deelnemers in Haarlem het Spaarne, de Nieuwe Gracht en de Bakernessergracht in om geld op te halen voor het goede doel.

Oproep

Door deel te nemen aan de Swim to Fight Cancer wil Warmerdam wat doen in zijn gevecht tegen kanker. “Als patiënt weet ik wat deze klote ziekte met je doet en daarom is het belangrijk dat wij met zijn allen opstaan tegen deze ziekte”, schrijft de voormalige tophockeyer in een oproep aan anderen om zijn strijd te steunen. De voormalige tophockeyer heeft tot nu toe al meer dan 10.000 euro opgehaald. Klik hier om Warmerdam te steunen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.