Warmerdam zwemt mee in strijd tegen kanker

Warmerdam zwemt mee in strijd tegen kanker Foto: Dennis Warmerdam

Amstelveen – Dennis Warmerdam doet komende zondag mee aan de Swim to Fight Cancer in Haarlem. De 24-jarige hockeyer van het Amstelveense Pinoké moest vorig jaar stoppen met tophockey omdat hij kampt met een zeldzame vorm van kanker in zijn onderarm.

Warmerdam hoorde vorig seizoen dat hij vanwege zijn ziekte niet meer op het hoogste niveau zou kunnen hockeyen. Daarom speelde hij op zondag 22 april tijdens een zeer emotioneel duel met Pinoké zijn allerlaatste hockeywedstrijd tegen Amsterdam.

Actief

Overigens is Warmerdam nog wel op een lager niveau actief. De hockeyer meldde gisteren op Instagram dat hij afgelopen zondag met Heren 2 meedeed aan het duel tegen de reserves van HDM. Pinoké won in Den Haag met 0-4.                                      

De Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd in tien verschillende steden. Deelnemers zwemmen in bijvoorbeeld de grachten van een stad om geld op te halen voor kankeronderzoek. Komende zondag springen honderden deelnemers in Haarlem het Spaarne, de Nieuwe Gracht en de Bakernessergracht in om geld op te halen voor het goede doel.

Oproep

Door deel te nemen aan de Swim to Fight Cancer wil Warmerdam wat doen in zijn gevecht tegen kanker. “Als patiënt weet ik wat deze klote ziekte met je doet en daarom is het belangrijk dat wij met zijn allen opstaan tegen deze ziekte”, schrijft de voormalige tophockeyer in een oproep aan anderen om zijn strijd te steunen. De voormalige tophockeyer heeft tot nu toe al meer dan 10.000 euro opgehaald. Klik hier om Warmerdam te steunen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties