Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Kunst & Cultuur 3 mrt. 2024 09:00

Nu te zien in Museum JAN: Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture

Amstelveen - Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN de 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn nieuwste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Kunst & Cultuur 9 feb. 2024 11:39

Museum JAN verrast met aankondiging toptentoonstelling:'100 jaar Anton Heyboer'

Amstelveen - Het is vandaag, 9 februari 2024, precies 100 jaar geleden dat de veelzijdige kunstenaar Anton Heyboer (1924-2005) werd geboren: hij was schilder, tekenaar, graficus, collagist, fotograaf en beeldhouwer. Museum JAN kondigt op deze dag met trots aan dat van 20 juni tot en met 9 september onder de noemer 100 jaar Anton Heyboer een tentoonstelling van zijn werken te zien zal zijn in het Amstelveense museum.

Kunst & Cultuur 2 feb. 2024 10:43

Jeugd kan lol op in voorjaarsvakantie in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen heeft in de komende voorjaarsvakantie tal van jeugdvoorstellingen op het programma staan. Zo is er een interactieve TikTok-show en presenteert Studio 100 met Bumba show (1+) een theatershow voor de allerkleinsten. Ook zet Checkpoint Theater de schouwburg op zijn kop. En wist je dat de kaartverkoop voor de musical Saturday Night Fever (te zien begin 2025) van start is gegaan?

Kunst & Cultuur 31 jan. 2024 17:08

Schenkingen zorgen voor waardevolle aanvulling van gemeentelijke kunstcollectie

Amstelveen - Gemeente Amstelveen mag haar kunstcollectie verrijken met schenkingen van werken van drie kunstenaars. Het gaat om drie kunstwerken van Tomas Hillebrand, één van Erwin Verheijen en een studiemodel van het kunstwerk Uitgevouwen Kubus van (wijlen) André Volten. Alle werken hebben volgens de gemeente een sterke relatie met Amstelveen en vormen een waardevolle aanvulling voor de collectie.

Kunst & Cultuur 25 jan. 2024 09:13

Docu Gerlach scoort: 20.000e bezoeker verwelkomd in Amstelveen

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Afgelopen dinsdag 23 januari werd de 2.000ste bezoeker in Cinema Amstelveen verwelkomd. Landelijk werden er 20.000  bezoekers ontvangen die de documentaire graag wilden bekijken. Gerlach zit James Bond op de hielen als Best Bezochte Film ooit in Cinema Amstelveen.

Kunst & Cultuur 20 jan. 2024 14:00

Theatermaker Martijn Donders: 'Meneer B zit echt in mijn bloed'

Amstelveen - Martijn Donders (48) is theatermaker en staat al van kleins af aan op het toneel. Tot op de dag van vandaag doet hij niets liever dan voorstellingen bedenken en uitvoeren. In maart staat hij in het Amstelveens Poppentheater met De Baron die alles verzon, geïnspireerd op de bekende verhalen van De Baron van Munchhausen. De meeste faam maakte hij met Meneer B, zijn alter ego waar hij al sinds 2008 mee op de bühne staat.

Kunst & Cultuur 12 jan. 2024 17:52

Doorstart Cobra Museum Amstelveen formeel bekrachtigd

Amstelveen - De doorstart van het Cobra Museum in Amstelveen is formeel bekrachtigd. Betrokken partijen hebben daartoe deze week een conevant ondertekend. De Stichting Cobra Museum kan daardoor nu aan de slag met het opstellen van een nieuw, gedragen ondernemingsplan met bijbehorende nieuwe artistieke koers en een toekomstbestendige exploitatiebegroting.

Kunst & Cultuur 11 jan. 2024 12:18

Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) versterkt met vijfde lid

Amstelveen - De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) is opgericht om de gemeente advies te geven over onder meer het plaatsen van kunstwerken in de openbare ruimte en het aankoopbeleid voor de gemeentelijke kunstcollectie. De vierkoppige commissie wordt per 15 januari 2024 versterkt met een vijfde lid, kunstenaar Thom van Rijckevorsel.

Kunst & Cultuur 5 jan. 2024 10:21

Voorstelling ‘Pulang’: een bijzondere ontdekkingstocht naar Molukse roots

Amstelveen - De muzikale toneelvoorstelling ‘Pulang’, op woensdag 10 januari 2024 te zien in theatergebouw De Landing in Amstelveen, is om meerdere redenen het bezoeken waard. Het wordt de eerste avondvullende voorstelling in De Landing (dat onder de vlag van de Schouwburg Amstelveen valt) en één van de hoofdrolspelers is een geboren en getogen Amstelveense.

Kunst & Cultuur 20 dec. 2023 11:37

Amstelveens festival Jazz in het Dorp keert niet meer terug: doorstart mislukt

Amstelveen - Het bestuur van Stichting Jazz in het Dorp heeft het College van B en W laten weten dat het tot hun spijt definitief niet gelukt is om een doorstart van Jazz in het Dorp te organiseren. Naast de sterk gestegen kosten en de blijvende onzekerheid over de inkomsten, is de belangrijkste reden dat het niet gelukt is om genoeg versterking te vinden voor het organisatieteam.

Kunst & Cultuur 17 dec. 2023 12:17

Schouwburg Amstelveen strijdt om titel Theater van het Jaar

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen aan het Stadsplein is genomineerd voor 'Theater van het Jaar 2023'. Directeur Dianne Zuidema is bijzonder trots op de nominatie: 'Het voelt als een groot compliment voor het hele team.'

Kunst & Cultuur 4 dec. 2023 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Kunst & Cultuur 24 nov. 2023 12:09

Cobra Museum Amstelveen voorlopig gered: doorstart onder voorwaarden

Amstelveen - Het college van B&W en het Cobra Museum zijn na een pittig proces met intensieve gesprekken overeengekomen een doorstart van het museum mogelijk te maken, maar wel met heldere randvoorwaarden. Het museum krijgt hiervoor een jaar de tijd. Om dit proces te faciliteren ontvangt het museum voor één jaar een financiële bijdrage ter hoogte van € 1,4 miljoen. Met de nieuwe afspraken wordt een faillissement van het museum voorkomen. De afspraken worden vastgelegd in een convenant.

Kunst & Cultuur 16 nov. 2023 12:36

Gemeenteraad staat voor 'duivels dilemma' rond Cobra Museum

Amstelveen - Het Cobra Museum heeft gisterenavond het opgestelde Masterplan gepresenteerd aan de gemeenteraad. Zakenman Marius Touwen, die het plan verdedigde en bij voorbaat al 5-0 achterstond omdat het plan al volledig was gefileerd door de Amstelveense Adviesraad Cultuur (AAC), weerde zich kranig, maar kon de gemeenteraad en het College nog niet overtuigen van de gekozen koers en financiering. Duidelijk is dat de gemeenteraad voor een duivels dilemma staat: niemand wil echt van het Cobra Museum af, maar een faillissement dreigt nog altijd. Welke prijs wil Amstelveen betalen?

Kunst & Cultuur 13 nov. 2023 15:00

Adviesraad laat weinig heel van door Cobra Museum ingediend 'Masterplan'

Amstelveen - De onafhankelijke Amstelveense Adviesraad Cultuur (AAC) laat weinig heel van het Masterplan dat het Cobra Museum heeft gepresenteerd om het museum uit het slop te trekken en toekomstbestendig te maken. Het plan, getiteld Samenspel, wordt door de AAC nagenoeg met de grond gelijk gemaakt.

Kunst & Cultuur 27 okt. 2023 12:44

Cobra Museum viert 75-jarig bestaan Cobra-beweging

Amstelveen - Het is op woensdag 8 november 2023 precies 75 jaar geleden dat de Cobra-beweging in Parijs werd opgericht. Deze viering laat het Cobra Museum in Amstelveen natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. 

Kunst & Cultuur 16 okt. 2023 11:19

Herfstvakantie vol theaterplezier in het Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Volgende week is het herfstvakantie in de regio. De week is tevens omgedoopt tot Nationale Jeugdtheater Week. Ook het Amstelveens Poppentheater sluit zich hierbij aan en komt naast de voorstellingen met extra activiteiten. 

Kunst & Cultuur 16 okt. 2023 08:15

Musicaltalent Elise-Lotte als kleine Cosette met solo in Carré

Amstelveen - Amstelveen is een musicaltalent rijker. Elise-Lotte is pas negen jaar, maar heeft nu al een rol te pakken in Les Misérables, waarin ze de kleine Cosette mag spelen. Met medespelers als Milan van Waardenburg, René van Kooten, Freek Bartels en Vajèn van den Bosch geen kleine musical om in te starten. Inmiddels heeft ze al gestaan in theaters als Nieuwe Luxer en Carré en dit najaar speelt ze een aantal keer mee met de Belgische cast in Antwerpen en Gent.

Kunst & Cultuur 10 okt. 2023 14:20

Nu te zien in Museum JAN: Ted Noten & co. – over waarde

Amstelveen - Ted Noten viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als sieradenontwerper/kunstenaar. Ter ere daarvan is in Museum JAN zijn werk te zien. Noten bevraagt de functie van het sieraad aan de hand van thema’s als waarde, originaliteit en status. Deze thema’s zijn eveneens terug te zien in zijn installaties en performances, maar ook bij opkomende en gevestigde collega-kunstenaars die te zien zijn in de tentoonstelling.

Kunst & Cultuur 7 okt. 2023 11:19

Topchefs Amstelveen gaan los met waanzinnige culinaire creaties in Museum JAN

Amstelveen - Chefs van de Amstelveense restaurants Aan de Poel**, SAAM en Micaro hebben gisteren in Museum JAN een drietal exclusieve en museumwaardige gerechten gepresenteerd. Met de kunstzinnige culinaire creaties werd de uiterst creatieve tentoonstelling van kunstenaar en sieradenmaker Ted Noten - door wie de chefs zich lieten inspireren - kracht bij gezet en eveneens gold de presentatie als aftrap voor de Visit Amstelveen-campagne 'Amstelveen is om te smullen deze herfst'.